Diplomația franceză: Rusia comite crime de război în Ucraina

Distribuie pe:

Rusia comite “în mod evident crime de război” în Ucraina, a acuzat din nou, joi, Ministerul Afacerilor Externe al Franței, subliniind că bombardamentele masive de miercuri “nu vizau nicio țintă militară”, informează AFP.

“Franța condamnă cu cea mai mare fermitate bombardamentele masive declanșate de Rusia pe 23 noiembrie împotriva Kievului, Liovului și mai multor alte orașe ucrainene”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației franceze într-un comunicat.

“Această țintire sistematică a populației în pragul iernii arată dorința clară a Rusiei de a face să sufere poporul ucrainean, de a-l priva de apă, de căldură și de electricitate, pentru a-i frânge rezistența”, a continuat purtătoarea de cuvânt, adăugând că “aceste acțiuni constituie în mod clar crime de război”.

Președintele francez Emmanuel Macron a apreciat miercuri, pe Twitter, că “orice lovitură împotriva infrastructurilor civile constituie o crimă de război și nu poate rămâne nepedepsită”. În urma bombardamentelor ruse din 10 octombrie, șefa diplomației franceze Catherine Colonna a declarat de asemenea că aceste atacuri sunt asimilabile unor crime de război.

Termenul de “crime de război” a fost utilizat de asemenea de Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite (ONU) în octombrie, în legătură cu acțiunile Rusiei în Ucraina. Luni, și SUA au denunțat “crime de război sistematice” din partea Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a susținut că Rusia a atacat doar ținte de importanță militară, nu unele “sociale”. (Agerpres)

Lasă un comentariu