Frumoasele Târguri de Crăciun

Distribuie pe:

1. Târgul de Crăciun din Budapesta

Târgul de Crăciun din Budapesta este organizat în fața catedralei Sfântul Ștefan, într-una dintre cele mai impresionante, frumoase și uluitoare piețe ale capitalei Ungariei. În 2020 și 2022, Târgul de Crăciun din Budapesta a fost votat cel mai frumos târg de Crăciun din Europa.

Cu o tradiție de 12 ani, târgul de anul acesta, promite o atmosferă festivă unică în jurul a 120 de expozanți de meșteșuguri autohtone, adevărate aventuri gastronomice, programe pline de căldură cu mult mai multe surprize.

2. Târgul de Crăciun din Basel

În fiecare an, Târgul de Crăciun din Basel (Elveția) se află pe podiumul târgurilor de Crăciun votate de turiști. Basel are o tradiție adânc înrădăcinată ca cel mai frumos și mai mare târg de Crăciun al Elveției și merită vizitat în fiecare an. Nu numai că orașul vechi, bine conservat, strălucește în lumina caldă de Crăciun, dar magazinele și fațadele multor clădiri strălucesc cu o strălucire aurie.

3. Târgul de Crăciun din Metz

De 10 ani este cotat între cele mai bune târguri de Crăciun din Europa și considerat de mulți drept cel mai frumos târg de Crăciun din Franța. Cu activități unice, care pot fi văzute doar în Metz de Crăciun, cum ar fi “traseul felinarului”, o roată mare și multe cabane care oferă produse locale, Made in Moselle, Metz este cu adevărat unic. Destinația atrage nu doar călători care caută cele mai frumoase piețe de Crăciun din Europa, ci și creatori, designeri (cum ar fi Philippe Starck), hoteluri concept inovatoare, start-up-uri, artiști, afaceri la modă.

4. Târgul de Crăciun din Viena

De obicei, de la mijlocul lunii noiembrie până la Crăciun, cele mai frumoase piețe din Viena se transformă în piețe magice de Crăciun. Aroma articolelor de panificație de Crăciun și punch-ul fierbinte vor face orice turist să intre în atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă.

Cel mai cunoscut târg din Viena este cel din Piața Primăriei. Turiștii vor descoperi aici decorațiuni, cadouri, dulciuri, băuturi calde, un carusel, dar și ateliere distractive pentru copii. Toți copacii din jur sunt împodobiți festiv și luminați.

5. Târgul de Crăciun din Montbéliard

La Montbéliard este una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din Franța. Renumită în lume pentru frumusețea luminilor sale, această piață de Crăciun este tradițională și autentică. Situat în Franche-Comté (estul Franței), orașul Montbéliard - binecunoscut pentru ospitalitatea sa - se transformă într-o pură feerie cu câteva săptămâni înainte de Crăciun.

6. Târgul de Crăciun din Craiova

Singurul târg de Crăciun din România inclus în Top 20 târguri de Crăciun din Europa este Târgul de Crăciun din Craiova. Anul acesta, Târgul de Crăciun din Craiova s-a deschise pe 11 noiembrie 2022, cu The Artist Awards - un spectacol cu cei mai importanți artiști români și care durează până pe 8 ianuarie 2023.

Târgul cuprinde diverse evenimente de Crăciun, piețe, patinoar, concerte, ateliere de creație, standuri alimentare în patru locuri diferite din oraș: Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi, William Shakespeare și Fântâna Doljeană.

7. Târgul de Crăciun din Trier (Germania)

Târgul de Crăciun din Trier este cel mai bun târg de Crăciun din Germania, dar și cel mai romantic târg de Crăciun din lume. Amplasate pe piața principală medievală și în fața fundalului impunător al Catedralei din Trier, cele 95 de standuri decorate atractiv oferă un cadru potrivit pentru acest eveniment minunat.

8. Târgul de Crăciun din Madeira

Incredibile pe tot parcursul anului, Madeira și Porto Santo sunt pur și simplu magice pentru sărbătorile de sfârșit de an. Imaginați-vă două insule de o frumusețe rară împodobite cu o mie de lumini pentru a sărbători Crăciunul și Anul Nou.

9. Târgul de Crăciun din Bruxelles

Winter Wonders este târgul de Crăciun preferat din Belgia, urmat de Gent, Antwerpen, Bruges și Liege. Cu cei 2,5 milioane de vizitatori, Winter Wonders este evenimentul de neratat de sfârșit de an de la Bruxelles, care, pentru această ocazie, își îmbracă costumul festiv și scoate toate opțiunile din meniu.

10. Târgul de Crăciun din Govone

Govone poate purta cu mândrie titlul de cea mai frumoasă piață de Crăciun din Italia. Acest eveniment, creat de entuziaști, este cel mai important eveniment de Crăciun din Italia. “Magico Paese di Natale” are loc în micul sat Govone, pe dealurile Langhe-Roero, regiunea viticolă din Piemont - Patrimoniu Mondial Unesco. Pe timp de iarnă, întreg satul Govone se transformă în regatul magic al lui Moș Crăciun, cu o mulțime de atracții culturale și gastronomice.

În Top 20 târguri de Crăciun din Europa se mai află și: Edinburgh (Scoția), Valkenburg (Olanda), Talinn (Estonia), Praga (Cehia), Manchester (Marea Britanie), Bruges (Belgia), Malaga (Spania), Leipzig (Germania), Nottingham (Marea Britanie) și Dusseldorf (Germania).

De fapt, topul realizat de europeanbestdestination.com se vrea o invitație la programarea vacanțelor, la călătorie și cumpărături.

(https://www.bihon.ro/stiri-internationale/mapamond/cele-mai-frumoase-20-targuri-de-craciun-din-europa -romania-este-reprezentata-de-un-singur-oras-in-acest -top-4143651/)

Lasă un comentariu