Oficial rus: “Vom trimite Ucraina înapoi în secolul al XVIII-lea”

Distribuie pe:

Vladimir Putin va “trimite Ucraina înapoi în secolul al XVIII-lea” și va continua atacurile asupra instalațiilor energetice ale țării, pentru a-i distruge infrastructura, a declarat, ieri, unul dintre apropiații cei mai fideli ai președintelui rus. Piotr Tolstoi, vicepreședintele Dumei de Stat, a avertizat că bombardamentele rusești asupra centralelor electrice din Ucraina nu vor înceta până la sosirea iernii.

“Infrastructura Ucrainei va fi distrusă, iar Ucraina va fi trimisă înapoi în secolul al XVIII-lea”, a declarat Tolstoi pentru postul francez de televiziune BFM, avertizând că aliații Ucrainei “vor plăti prețul”.

El a adăugat că Occidentul ar trebui să “se pregătească pentru un război care va dura ani de zile”.

Intervenția bizară a oficialului rus pare să fie în contradicție cu declarația făcută ieri de ministerul rus al apărării.

Oficialii de la Moscova au afirmat, fără temei, că daunele provocate infrastructurii capitalei ucrainene au fost cauzate de rachete de apărare aeriană “străine și ucrainene”, Kievul neconstituind, în niciun caz, o țintă, a spus ministerul rus al apărării.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, ulterior, că Ucraina ar putea “să pună capăt suferinței” făcând pasul înapoi, “în așa fel încât să accepte condițiile părții ruse”. “Conducerea Ucrainei are toate șansele de a readuce situația la normal”, a spus Peskov, binecunoscut propagandist al lui Putin.

Moscova a respins în mod repetat cererea Ucrainei de a se retrage din țară înainte de a începe discuțiile de pace.

De la începutul lunii octombrie, Rusia a distrus un depozit de arme și a trimis drone de fabricație iraniană către ținte energetice din toată Ucraina, pentru a-i paraliza rețeaua electrică, pe măsură ce temperaturile continuă să scadă sub zero.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat bombardamentele drept “crime de război”, adăugând: “Femei, bărbați și copii îngheață în întuneric din cauza țintirii deliberate și barbare de către Putin a infrastructurii civile a Ucrainei”.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat cu privire la consecințele “amenințătoare de viață” dacă atacurile rusești continuă și estimează că, în consecință, alte milioane de oameni ar putea fugi din țară.

Între timp, forțele armate ale Ucrainei au declarat că Rusia a lansat, miercuri, până la 70 de rachete de croazieră asupra unor orașe ucrainene.

“A cere pace în timp ce bombardezi orașe cu populații pașnice echivalează cu cel mai înalt grad de tulburare de personalitate”, a declarat, ieri, Mihailo Podoliak, consilier principal al președintelui Volodimyr Zelenski. (sursa - dailymail.co.uk/news/article/Vladimir-Putin-ally-Pyotr-Tolstoy-says-Russian-troops-send-Ukraine-18th-century)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu