Medic de familie: “În paralel cu noile trenduri devoratoare de iluzii și consumul excesiv de suplimente pentru creșterea imunității la copii, spitalele de pediatrie sunt pline”/ Recomandările medicului

Distribuie pe:

Un medic de familie din Sibiu afirmă că, în paralel cu noile trenduri devoratoare de iluzii și consumul excesiv de suplimente pentru creșterea imunității la copii, cabinetele, ambulatoriile de specialitate, urgențele și spitalele de pediatrie sunt pline. Medicul precizează că vede “de-a valma” numeroase afecțiuni la copii în această perioadă, arată News.ro.

“Pneumonii, otite, varicele, bronșite, bronșiolite, scarlatine, enterocolite, laringite, sindroame febrile, tuse de toate tipurile care nu se mai sfârșește, toate de-a valma, o grămadă de copii «fericiți», în rest numai de bine”, a scris, pe Facebook, medicul sibian Egri Eduard.

“În paralel cu noile trenduri devoratoare de iluzii și consumul excesiv de suplimente pentru creșterea imunității la copii, cabinetele, ambulatoriile de specialitate, urgențele și spitalele de pediatrie sunt pline. Interesant, nu-i așa?”, a mai scris medicul.

Pentru cei care au sugari, copii mici sau copii cu boli cronice, medicul are și câteva recomandări:

1. Dacă aveți un sugar mai mic de 6 luni acasă sau unul mai mic de 1 an prematur sau cu afecțiuni cronice iar frații mai mari la creșă sau grădiniță, pe aceștia, ideal ar fi să nu îi mai duceți în colectivitate decât dacă au posibilitatea să locuiască în altă parte a locuinței cu tatăl sau bunicii.

2. Dacă aveți copii mici colectivizați insistați să se facă un triaj corect și serios, comunicați cu ceilalți părinți și conducerea unității.

3. Insistați să se aerisească frecvent sălile de clasă, să se facă curățenie iar dacă este cazul dezinfecție cu o firmă serioasă nu doar scriptic (și aici sunt discuții).

4. Nu mai cărați după voi sugarii și copiii mici în marile aglomerări din magazine, refuzați politicos parangheliile dacă aveți un sugar acasă.

5. Ocrotiți-vă copiii, este doar începutul, iar iarna este lungă”.

Lasă un comentariu