De Ziua Internațională Anticorupție, Promovarea și dezvoltarea unui comportament integru

Distribuie pe:

Serviciul Județean Anticorupție Mureș, în parteneriat cu I.P.J. Mureș - Poliția Municipiului Târgu Mureș - Biroul Rutier, a distribuit participanților la trafic materiale de informare (flyere), având ca scop promovarea și dezvoltarea unui comportament integru în rândul cetățenilor, prin conștientizarea consecințelor faptelor de corupție și a modalității de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptată. Acțiunea, derulată zilele trecute, a avut loc pentru a marca Ziua Internațională Anticorupție.

“De la înființare și până în prezent, Direcția Generală Anticorupție, în colaborare cu celelalte instituții de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire și combatere a corupției, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-și aducă contribuția atât instituțiile statului, cât și cetățenii, în sensul de a lua atitudine și de a sesiza de fiecare dată când iau cunoștință despre implicarea unui funcționar public în fapte de corupție”, precizau reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Mureș.

Pentru o comunicare eficientă între lucrătorii instituției și toate persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupție în care poate fi implicat personalul M.A.I., există linia Call-center anticorupție - 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă. La nivel județean, sesizările pot fi formulate la numărul de telefon/fax al Serviciului Județean Anticorupție Mureș - 0265.202.354, la sediul Serviciului din municipiul Târgu Mureș (str. Mihail Kogălniceanu nr. 14) și prin e-mail la adresa mures.dga@mai.gov.ro).

Prin “Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva Corupției”, adoptată la New York, la 31 octombrie 2003, s-a stabilit ca Ziua Internațională Anticorupție să fie marcată în 9 decembrie. România a semnat Convenția în 9 decembrie 2003 la Merida (Mexic) și a ratificat-o prin Legea nr. 365 din 15 septembrie 2004. Ziua de 9 Decembrie marchează promovarea principiilor etice, legalitatea, integritatea, responsabilitatea și transparența asupra propriilor acțiuni în afacerile publice și private. (B.B.)

Lasă un comentariu