Grindeanu se mută la CEC!

Distribuie pe:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și alte companii din subordinea Ministerului Transporturilor și-au anunțat intenția de a-și muta conturile de la băncile austriece din România la CEC, pentru că au găsit condiții mai bune, a declarat, marți, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, citat de surse media.

“Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și-a anunțat o anumită intenție de o a face și știu că vor face, mi-au spus și mie. Și nu doar CNAIR. Am fost anunțat că și alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanța, fie că vorbim de Aeroportul din București și toate celelalte, pentru că au găsit condiții mai bune la CEC. O explicație cât se poate de simplă (…)”.

“Am fost anunțat ca ministru. Și nu doar CNAIR. Și CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ține de CFR, și Administrația Porturilor Constanța și Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunțat că vor face toate diligențele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toți au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având și condiții mai bune”, a precizat ministrul, subliniind că el nu are conturi la bănci austriece.

CNAIR este prima instituție publică centrală care a anunțat intenția de a-și retrage conturile de la bănci austriece, în urma votului negativ dat de Austria în privința aderării României la spațiul Schengen. Compania rulează anual peste 12 miliarde de lei prin conturile de la BCR, bancă deținută de grupul austriac Erste. (foto - renasterea.ro) (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu