Elevi de la Școala Gimnazială din Cristești, mai informați

Distribuie pe:

Specialiștii Centrului Regional Târgu Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane s-au întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale din Cristești, dar și cu părinții acestora, interesați de sfaturi în ceea ce privește relația copil-familie-școală-poliție-societatea civilă. În cadrul activității, cei prezenți au urmărit cu atenție filmulețele despre racolarea prin intermediul rețelelor de socializare, pe care le accesează mai tot timpul și nu realizează că se expun, prin postarea datelor personale, dar și a unor fotografii ce surprind diferite evenimente din viața lor. De asemenea, au înțeles că, fără să frecventeze școala, fără educație, pot fi ușor de ademeniți de către cei care vor să exploateze copii.

“Mămicile care au ales să participe la discuția cu noi au ținut să afle ce pot face pentru copiii lor, care sunt nedespărțiți de telefoanele mobile și nu vor să vină la școală, lucru recunoscut și de către elevii prezenți la activitate.

Mulțumim unității școlare pentru invitație și interesul de a fi ajutați atât copiii, cât si părinții acestora, activitatea venind in sprijinul proiectului local de reducere a abandonului școlar”, spunea comisar șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. (B.L.)

Lasă un comentariu