Cum să aranjezi masa de Crăciun

Distribuie pe:

Crăciunul este cea mai îndrăgită sărbătoare din an pentru că este încărcat de magie și strălucire: peisajul de iarnă îmbracă totul în sclipiri discrete, ne petrecem timpul alături de familie și prieteni, sărbătorim tradiții și obiceiuri străvechi și ne bucurăm de cadouri.

Una dintre activitățile importante de Crăciun este servirea mesei. Iar pentru o sărbătoare specială, precum Crăciunul, este necesar să abordăm un look festiv, care să ne încânte vizual și să pună delicatesele culinare într-o lumină bună.

Cum se pun tacâmurile, farfuriile și paharele

* Așază, în partea stângă, cel mult trei furculițe (de la exterior spre interior): pentru pește, friptură și salată. Dacă salata se servește prima, furculița pentru salată va fi așezată înaintea furculiței pentru pește.

* Așază, în partea dreaptă, următoarele (de la exterior spre interior): furculița pentru stridii (opțional), lingura pentru supă, cuțit pentru pește, cuțit pentru friptură.

* Nu așeza pe masă mai mult de trei tacâmuri de același fel, cu excepția cazului în care servești și stridii. Furculița pentru stridii se va așeza lângă cuțite, în exterior.

* Farfuria suport (farfuria de serviciu) rămâne pe masă de la început și până în momentul în care se servește felul principal. Așază pe ea, pe rând, șervetul, urmat de farfuria de supă. Apoi, înlocuiește farfuria de suport cu farfuria felului principal.

* Poți așeza pe masă până la cinci pahare, în partea dreaptă, deasupra cuțitelor și lingurilor. Paharul de apă va fi plasat în dreptul cuțitelor, iar în continuare vor urma paharele pentru vin, cel pentru șampanie și cel pentru sherry.

* La masa formală trebuie să te asiguri că fața de masă, traversele de masă și șervețele au un aspect impecabil. Fața de masă nu trebuie să fie nici prea scurtă, nici prea lungă: lungimea perfectă se oprește la jumătatea distanței dintre suprafața mesei și podea.

* Optează pentru țesături albe din bumbac: sunt elegante și cele mai adecvate unei mese protocolare.

* Decorează masa cât mai simetric: aranjamentul central va fi completat cu lumânări sau vaze mici cu flori, dar asigură-te ca acestea nu încurcă invitații.

Aranjarea mesei de Crăciun în stil tradițional

Pentru a pune în valoare farmecul sărbătorilor de iarnă, dar și gusturile rafinate specifice bucătăriei tradiționale, putem opta pentru un aranjament simplu și de efect. Alegem culori reprezentative pentru Crăciun: roșu și alb sau verde și roșu. Găsim o gamă largă de fețe de masă în aceste culori, iar pentru un plus de eleganță putem adăuga o traversă de masă cu motive de iarnă. Servirea preparatelor culinare se face în farfurii și boluri cu simboluri tradiționale, iar aperitivele se pot aranja pe platouri din lemn.

(Sursa:https://ro.vivre.eu/)

Lasă un comentariu