La Consiliul Județean Mureș, ultima ședință din acest an s-a desfășurat într-o atmosferă de sărbătoare

Distribuie pe:

La ultima ședință din anul 2022, consilierii județeni au votat rectificarea bugetară cu suma defalcată din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor. Județul Mureș a primit 5.003.000 lei, din care 4.691.000 de lei au fost alocați Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, 12.000 de lei primesc UAT-urile pentru finanțarea “Programului pentru școli al României”, iar 300.000 de lei au primit școlile de educație incluzivă pentru finanțarea burselor elevilor din învățământul special.

Totodată, consilierii au aprobat încheierea contractelor cu operatorii câștigători ai celor 8 pachete de trasee (68 de trasee în total) din cadrul licitației de transport public de persoane în județul Mureș.

A fost votat și proiectul DALI pentru DJ134 Fântânele - Vețca - limită de județ Harghita. Potrivit proiectului, renovarea tronsonului de drum de 12 km va costa 86.789.559,16 lei.

În regim de urgență au fost aprobate 8 proiecte de hotărâre. A fost aprobată strategia de tarifare a proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă potabilă și apă uzată din județul Mureș, în perioada 2014-2020, Zona Luduș-Grebenișu de Câmpie, proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor reprezentând impozitul pe venit încasat suplimentar corespunzător cotei de 6%.

S-a aprobat, de asemenea, documentația tehnico-economică a investiției “Construirea unei stații de transfer pentru deșeurile municipale nepericuloase colectate din zona 3-Sighișoara, județul Mureș - faza SF”, încheierea unui acord de parteneriat între Județul Mureș și Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, pentru depunerea și implementarea proiectului modernizare serviciu de spitalizare de zi, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Totodată, consilierii și-au dat acordul pentru realizarea sistemului de canalizare în localitățile Sânișor și Poienița, comuna Livezeni, precum și pentru realizarea rețelei de canalizare pentru comuna Măgherani.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un comentariu