În Europa, Dacia a întrecut la vânzări Skoda, Fiat și Citroen

Distribuie pe:

Vânzările de autoturisme în Europa au înregistrat o creștere de două cifre și în luna noiembrie, iar marca Dacia a vândut mai multe autoturisme decât Skoda, arată datele publicate joi de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters.

Această asociație, care îi reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că 1,014 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în luna noiembrie 2022 în Uniunea Europeană, Marea Britanie și țările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția), în creștere cu 17,4% comparativ cu luna noiembrie 2021. Piața auto din Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 16,3% în ritm anual.

În schimb, în România, înmatriculările de autoturisme au scăzut cu 3,5% în ritm anual în luna noiembrie, până la 11.074 de unități.

De asemenea, în primele 11 luni ale acestui an, piața auto din România a înregistrat un avans de 7,4%, până la 116.891 de autoturisme, în timp ce în Europa, vânzările de autoturisme au scăzut cu 5,8%, până la 10,196 milioane de autoturisme, iar în UE au scăzut cu 6,1% până la 8,359 milioane de unități.

În rândul principalilor constructori auto generaliști, vânzările grupului Volkswagen au înregistrat o creștere semnificativă de 36,4% în luna noiembrie, grație performanțelor mărcilor Volkswagen și Audi, în timp ce vânzările grupului Stellantis au scăzut cu 1,1%. În ceea ce privește vânzările grupului Renault, acestea au crescut cu 2,1% în luna noiembrie, până la 88.178 unități, într-un context în care vânzările de automobile marca Renault au scăzut cu 4,4%, în timp ce vânzările de automobile marca Dacia au crescut cu 11,5% până la 39.802 de unități.

Luna trecută, pe piața auto din Europa au fost înmatriculate mai multe autoturisme marca Dacia decât în cazul mărcilor Skoda (38.175 de unități), Fiat (31.469 de unități) sau Citroen (26.503 unități).

Pe primele 11 luni ale acestui an, marca Dacia a înregistrat o creștere a vânzărilor de 14% în ritm anual, în timp ce majoritatea mărcilor au înregistrat scăderi. Un număr de 393.574 de automobile marca Dacia au fost înmatriculate în Europa în primele 11 luni ale acestui an, devansând înmatriculările unor mărci precum Fiat, Citroen, Opel sau Seat.

Chiar dacă vânzările de automobile în Europa au crescut pentru a patra lună la rând, ele rămân cu mult sub nivelul din 2019, în condițiile în care constructorii auto se confruntă în continuare cu o serie de probleme precum lipsa de cipuri și criza energetică. (Agerpres)

Lasă un comentariu