Proiect încheiat cu succes în 2022, continuă și în 2023 - Acces la sănătate pentru 160 de persoane vulnerabile din Târgu Mureș

Distribuie pe:

160 de târgumureșeni proveniți din grupurile vulnerabile au avut, în cursul anului trecut, acces la servicii medicale prin intermediul unui proiect, în valoare de 25.000 de lei, derulat de Asociația Suryam și finan-țat de Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș. Proiectul, intitulat Creșterea accesului persoanelor vulnerabile din Târgu Mureș la servicii medicale, investigații paraclinice, analize de laborator, dispozitive medicale și produse farmaceutice și parafarmaceutice, s-a încheiat în 25 decembrie 2022.

Obiectivul proiectului a fost atins în proporție de 100%, numărul de beneficiari unici înregistrați în program fiind de 160 persoane, toate aceste persoane având domiciliul în municipiul Târgu Mureș.

Grupurile țintă atinse prin proiect au fost persoane de etnie rromă, persoane cu dizabilități, familii cu mai mult de 2 copii, inclusiv familiile monoparentale, femei, copiii / elevi /studenți, persoanele fără adăpost, victime ale violenței în familie si imigranți/ refugiați și persoane care solicită azil.

Bugetul total al proiectului pentru această perioadă a fost de 31.223.03 lei, suma de 25.000 lei reprezentând finanțare nerambursabila pentru activități nonprofit de interes general din bugetul Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș a Municipiului Târgu Mureș și suma de 6.223.03 lei reprezentând contribuția Asociației Suryam.

În cadrul acestui proiect, Asociația Suryam a colaborat cu mai multe instituții, precum Farmacia Socială, Crucea Roșie Mureș, Asociația Casa Dragostei și a Milei, Centrul Rozmarin Târgu Mureș, Adăpostul de Noapte Târgu Mureș, precum și unități medicale precum Ortopedica, Centrul Medical Topmed, DentalTop, Laboratoarele Bioclinica, Nova Vita Hospital, Clinica Sante și Hospital Suport.

“Intenționăm să continuăm acest proiect și în anul 2023 prin atragerea de fonduri din surse private sau obținute în urma concursurilor de proiecte. Totodată, vom susține cabinetul medical lansat de Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș prin proiectul «Abordare integrate a sărăciei și excluziunii sociale în beneficiul comunităților marginalizate din municipiul Târgu Mureș», care poate asigura continuitatea serviciilor socio-medicale, atât de necesare persoanelor neasigurate. În cadrul acestui cabinet vor fi realizate consultații medicale și intervenții de primă necesitate în afecțiuni acute, activități de medicină preventivă, activități medicale curative, de suport, consiliere și planificare familială, îngrijire la domiciliu și activități de îngrijire paliative”, a completat Marius Dumitrescu, Președintele Asociației SURYAM și managerul de proiect.

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu