Acțiuni pentru verificarea modului de deținere a animalelor

Distribuie pe:

Polițiștii mureșeni au desfășurat activități de verificare a modului de respectare a legislației privind protecția animalelor, cât și a regimului de deținere al câinilor ce pot fi folosiți la braconaj cinegetic.

Polițiștii de la protecția animalelor, împreună cu polițiștii de la arme din Mureș, au desfășurat, zilele trecute, o acțiune de verificare a modului de deținere și îngrijire a animalelor.

Astfel, la o stână din extravilanul comunei Gornești, s-a constatat că proprietarul acesteia deține 8 exemplare canine din rasa Kangal, ciobănesc și metiș, având urechile cupate.

A fost întocmit dosar penal conform Legii 205/2004, pentru săvârșirea infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, “cuparea urechilor”, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.

De asemenea, proprietarului i-au fost aplicate 2 sancțiuni pentru nemicrociparea și nesterilizarea animalelor și 1 pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin.

IPJ MUREȘ

Lasă un comentariu