ISU MUREȘ la datorie

Distribuie pe:

Pompierii mureșeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivelul județului Mureș.

În perioada 27-30 ianuarie 2023, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “HOREA” al județului Mureș a fost înregistrat un număr de 169 situații de urgență, după cum urmează: patru incendii, un accident rutier, opt alte situații de urgență și 156 misiuni medicale SMURD.

De asemenea în aceeași perioadă s-au executat patru controale de prevenire a incendiilor și o acțiune de recunoaștere la obiective din zona de competență.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii mureșeni, amintim:

* Vineri, 27 ianuarie, în jurul orei 16.00, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au intervenit în localitatea Nicolești la un accident rutier produs între un autocamion și un autoturism. La fața locului au fost operaționalizate de urgență o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă, precum și două ambulanțe SMURD, dintre care una cu medic. În urma impactului, o victimă de sex feminin, cod roșu, a fost extrasă din autoturism, fiind preluată de echipajul medical SMURD C1 - Terapie Intensivă Mobilă și transportată ulterior la UPU Târgu Mureș. În accident au fost implicate alte două persoane, printre care și un minor, care au fost evaluate medical la fața locului și nu necesită transportul la spital. S-au asigurat măsurile specifice prevenirii și stingerii incendiilor.

* Tot vineri, 27 ianuarie, în jurul orei 22.00, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare, în urma producerii unui incendiu la un autoturism situat pe strada Libertății din municipiul Târgu Mureș. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, la scurt timp după sosirea forțelor la fața locului. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu. Cauza producerii incendiului a fost stabilită ca fiind țeava de eșapament supraîncălzită.

* Duminică, 29 ianuarie, în jurul orei 01.55, pompierii Detașamentului Sighișoara au intervenit cu o autospecială de stingere de mare capacitate, în urma producerii unui incendiu la nivelul unei anexe gospodărești din localitatea Vânători, strada Principală. Incendiul a fost lichidat la scurt timp după sosirea forțelor la fața locului, fiind afectată anexa gospodărească în care era depozitat material lemnos, pe o suprafață de circa 12 mp. Nu s-au înregistrat victime surprinse de incendiu. Cauza producerii incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

* Luni, 30 ianuarie, în jurul orei 9.05, pompierii Detașamentului Târgu Mureș ce încadrau 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD au intervenit în municipiul Târgu Mureș în urma izbucnirii unui incendiu la un atelier mecanic situat pe strada Budiului. Ajunse la fața locului, echipajele au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului clădirii, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, echipajele acționând prompt pentru limitarea propagării, localizarea și stingerea incendiului. Nu s-au identificat victime surprinse de incendiu și nu a fost necesară intervenția echipajelor medicale. Cauza și împrejurările producerii incendiului sunt în curs de stabilire de către o comisie abilitată în acest sens.

Compartiment Informare și Relații Publice

Sergent major OLTEAN Valeria-Georgiana,

Purtător de cuvânt

Lasă un comentariu