Cinci titluri și 17 medalii pentru popicarii mureșeni la CN U18

Distribuie pe:

Arena Conpet din Ploiești a găzduit turneul final al Campionatului Național individual de popice, rezervat sportivilor cu vârsta sub 18 ani.

Competiția care a reunit juniori de la cluburi din întrega țară, a cuprins întreceri la toate cele cinci probe, respectiv individual clasic, perechi, sprint, tandem și tandem mixt, la feminin și masculin. Printre performerele competiției s-a numărat sportiva clubului CSM Tg. Mureș, Kádár Nóra. Eleva antrenorului Orosz István și-a trecut în cont 5 medalii, dintre care 4 de aur (proba de sprint, tandem și perechi, alături de coechipiera sa Bordianu Roxana Andreea, tandem mixt, împreună cu Ferencz Botond, tot de la CSM) și 1 argint.

Încă un titlu și de la băieți!

Pe lângă victoria lui Ferencz Botond în proba de tandeb mixt, a mai urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, Szõcs Tamás József (proba de sprint) sportivul antrenat de Seres József. Celor cinci titluri de campioni li s-au adăugat alte 12 medalii, dintre care 5 de argint, și 7 de bronz.

Medaliile de argint au fost obținute de: Kádár Nóra (individual clasic), Fazakas Róbert (individual clasic), Harcsás Olívia Henrietta (sprint), Robu Cristina Dora - Ciula Geanina Corina (tandem), Ciula Geanina Corina (tandem mixt). Cele 7 medalii de bronz au fost aduse de: Bordianu Roxana (individual clasic), Robu Cristina Dora (sprint), Fazakas Róbert (sprint), Fazakas Róbert - Szõcs Tamás József (perechi), Robu Cristina Dora - Ciula Geanina Corina (perechi), Fazakas Róbert - Szõcs Tamás József (tandem), Harcsás Olívia Henrietta (tandem mixt). Performanțele obținute au constituit criterii de selecționare a celor mai valororoși sportivi, în vederea participării la Campionatele Mondiale organizate pentru această categorie de vârstă (U18), la Varazdin (Croația), în perioada 12-17 mai 2023.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu