Isteria anti-vaccin dăunează grav...

Distribuie pe:

De vreo două luni încoace, asistăm la o adevărată isterie anti- vaccin și anti- vaccinați, bine întreținută de unele posturi de televiziune care, la ore de vârf, invită tot soiul de “părerologi” în domeniu (cam aceiași care se pricep la fel de bine și la politică, fotbal, războaie și cutremure). Aceștia afirmă sus și tare că, per total, vaccinații vor muri, nu înainte de trece, bineînțeles, prin chinurile iadului, ei și toate neamurile lor vaccinate, până la gradul 4 de rudenie, fiind dincolo de orice dubiu că durerile de măsele, junghiul în coaste și bolboroselile de mațe se trag de la vaccin. Rețelele de socializare abundă, și ele, în blesteme și înjurături, cetățenii cu domiciliul pe Internet solicitând ca inventatorii vaccinurilor anti Covid-19 să fie puși la zid, spânzurați cu capul în jos și aruncați în gropi comune, iar cei care s-au vaccinat să fie decăzuți din drepturi pe tot restul vieții care le-a mai rămas, fiindcă, oricum, azi-mâine, vor cădea din picioare și vor muri subit, pe bază de vaccin. De unde se trag toate astea?

Un film horror”

“Died Suddenly” (“Moarte subită”) este un film american de propagandă anti-vaccin, produs de Stew Peters și lansat la finele lunii noiembrie 2022, pe Rumble și Twitter. Promovează afirmații false despre vaccinurile Covid-19 și teoriile conspirației Great Reset (Marea Resetare).

Încă de la finele anului 2021, pe rețelele de socializare (Facebook și Instagram) au fost postate videoclipuri care susțin, fără temei științific, faptul că 62% dintre cei care primesc vaccinul ARNm dezvoltă cheaguri de sânge și că vaccinul Pfizer produce astfel de cheaguri “într-un minut sau două”, potrivit dr. Charles Hoffe. Acesta a făcut alte și afirmații false despre vaccinurile anti-Covid-19, cum ar fi susținerea că ele sunt “în mod clar mai periculoase” decât boala în sine. Studiile au identificat posibile legături cauzale între vaccinurile AstraZeneca și Janssen și o tulburare rară de coagulare, cunoscută sub numele de tromboză cu sindrom trombocitopenie (TTS), raportând 47 de cazuri confirmate din 15 milioane de subiecți participanți, în octombrie 2021.

Așa-numitul documentar “Died Suddenly” a fost produs de Stew Peters Network (SPN), o companie de producție media administrată de Stew Peters, care nu este nici medic, nici om de știință, ci un distribuitor de dezinformări, foarte cunoscut în SUA, și aprig promotor al teoriilor conspirației.

El susține că vaccinul este o “armă biologică” și că vaccinurile Covid-19 sunt responsabile pentru decesul oamenilor, cerând ca “persoanele responsabile din guvernul nostru” (al SUA n.n.) să fie “judecate și executate”. Tot Peters a produs, anterior, filmul anti-vaccin Watch the Water, care susține că vaccinurile Covid-19 sunt derivate din veninul de șarpe, în scopul de a transforma oamenii în “hibrizi ai Satanei”.

Ideea principală a filmului “Died Suddenly” este că vaccinurile Covid-19 se presupune că au făcut ca oameni, altfel sănătoși, să “moară brusc”, în masă, din cauza coagulării excesive a sângelui, cauzată de proteina spike produsă de vaccinul ARNm, precum și a creșterii numărului de avorturi spontane și a Paraliziei Bell (paralizie facială periferică - n. trad.) Filmul include mărturii ale unor îmbălsămători și antreprenori de pompe funebre, care povestesc despre prezența unor cheaguri de sânge “neobișnuite” în cadavrele oamenilor despre care spun că au fost vaccinați. Experți citați de Agenția France-Presse (AFP) au explicat anterior că cheagurile pot fi cauzate de factori cum ar fi obezitatea, fumatul și infectarea cu COVID-19 sau păstrarea cadavrelor la congelator. Pelicula include, de asemenea, interviuri cu persoane cunoscute pentru promovarea dezinformării despre vaccinurile Covid-19, cum ar fi antreprenorul Steve Kirsch.

AFP a mai observat că un videoclip folosit în “Died Suddenly” ,pentru a demonstra că un cheag de sânge provine de la vaccin, era extras, de fapt, dintr-un videoclip de pe YouTube, încărcat în 2019 (deci înainte de pandemia de Covid-19), care prezintă o embolie pulmonară la un pacient în viață.

Verificatorii olandezi de la NieuwsCheckers au săpat mai adânc și au demonstrat că imaginile bebelușilor cu deformări prezentate în film nu au nicio legătură cu vaccinurile Covid-19.

Presupusele conexiuni cu cancerul au fost, de asemenea, demontate pe scară largă, iar NieuwsCheckers a remarcat că documentarul folosește date de la Departamentul Apărării al SUA care s-au dovedit a conține o eroare și au fost corectate ulterior.

“Nu există nicio legătură între vaccinare și cancer sau boli neurologice”, este concluzia NieuwsCheckers în analiza sa, care a dezmințit afirmațiile (toate false) răspândite de “Died Suddenly”.

Filmul prezintă, de asemenea, mai multe videoclipuri cu oameni care se prăbușesc brusc, presupus din cauza vaccinului Covid-19. Health Feedback a remarcat că, deși imaginile sunt reale, multe dintre ele nu au legătură cu vaccinurile Covid-19, iar unii dintre oameni sunt, de fapt, încă în viață.

De exemplu, “Died Suddenly” arată pe “nutriționistul argentinian Teresa Coccaro, care a leșinat în timpul unei emisiuni TV. Coccaro, care este în viață, a explicat ulterior că a leșinat din cauza scăderii tensiunii arteriale”, a relatat Health Feedback.

Unele decese exploatate în film preced pandemiei. Scriitoarea californiană Dolores Cruz a publicat un eseu, în 2022, despre fiul ei, care a murit într-un accident de mașină în 2017. “Died Suddenly” a folosit o captură de ecran, prezentând moartea lui ca fiind legată de vaccin.

“Fără permisiunea mea, cineva a preluat și a răstălmăcit povestea lui, fapt care mă deranjează”, a spus Cruz într-un interviu. “I-au pătat imaginea și memoria”.

Fiul lui Clint Erickson, Tyler, a murit în septembrie, chiar înainte de a împlini 18 ani, în timp ce juca golf lângă casa lor din Florida. Familia știe că inima i s-a oprit, dar încă nu știe exact de ce. Tyler nu a fost vaccinat, dar povestea lui a apărut totuși în filmul “Died Suddenly”. “Mă întristează faptul că s-au folosit de el în acest mod”.

Filmul face referire la teoriile conspirației despre Forumul Economic Mondial și Marea Resetare, sugerând că un exercițiu de pregătire ad-hoc, din 2019, este dovada că pandemia de COVID-19 a fost orchestrată de “elite globale nefaste”. De asemenea, promovează afirmațiile conform cărora Bill Gates intenționează să omoare până la 15% din populația lumii folosind vaccinuri, aducând drept dovadă un clip video, răstălmăcit, al lui Gates, la o discuție din 2010, unde acesta afirmă că acordarea de asistență medicală mai bună țărilor sărace ar putea încetini creșterea populației globale. Filmul include, de asemenea, un grafic care arată creșterea numărului de nașteri de copii morți în 2021, bazându-se pe corelația dintre erorile cauzale și datele falsificate pentru a susține că vaccinurile Covid-19 au cauzat o creștere a numărului de avorturi spontane. De asemenea, filmul susține în mod fals că reacțiile adverse raportate de Pfizer demonstrează că vaccinul COVID-19 dăunează sănătății.

Un spot publicitar de două minute a fost lansat pe Twitter pe 5 octombrie 2022, printr-un cont dedicat filmului, care a fost creat în aceeași zi. Trailerul a devenit viral pe rețelele de socializare. Lead Stories FactChecker (o platformă de verificare a faptelor, care identifică relatările false, înșelătoare, zvonurile și conspirațiile - n.n.) a analizat trailerul și a constatat că se bazează pe capturi de ecran și clipuri în afara contextului, care nu demonstrează nicio legătură între vaccinurile Covid-19 și moartea subită.

Filmul a fost lansat la 21 noiembrie 2022. La câteva ore, acesta a devenit viral pe rețelele de socializare, strângând peste 7 milioane de vizualizări și peste 30.000 de redistribuiri într-o singură zi, fiind preluat de site-uri web precum LifeSiteNews și de grupuri de conspirație. Până pe 23 noiembrie, a fost vizionat de peste 5,1 milioane de ori.

În noiembrie 2022, BBC a raportat că numeroase familii îndoliate au fost supuse hărțuirii online din cauza acestui film, după ce utilizatorii rețelelor sociale au asociat, în mod fals, moartea subită cu vaccinurile ARNm.

Reacții

Jonathan Jarry de la Universitatea McGill a scris că ceea ce face filmul “seamănă cu profanarea de morminte”, adăugând: “Scormonește, online, prin necrologuri, fără a ține cont de consimțământul aparținătorilor și de o minimă deontologie jurnalistică, fabricând o poveste pseudoștiințifică, de groază, prezentând, din abundență, chipuri ale decedaților”. David Gorski (Science-Based Medicine) s-a referit la film ca fiind un “pseudodocumentar”, un “film de propagandă”, criticându-l acerb pentru dezinformarea privind coagularea post-mortem a sângelui și utilizarea pe scară largă a imaginilor șocante în scopul de a-i speria pe cei care îl urmăresc. Angela Rasmussen, virolog la Universitatea Saskatchewan (Canada), a descris filmul drept propagandă anti-vaccin, adăugând: “Câțiva escroci înșiră minciuni ca să câștige bani. O mulțime de oameni despre care se presupune că că au murit subit sunt în viață”.

Filmul a primit critici chiar de la unii membri ai mișcării anti-vaccin, care au spus că este atât de prost documentat încât a aduce deservicii mișcării. .

“Este puțin probabil ca îmbălsămătorii și antreprenorii de pompe funebre să dețină o mare parte din informațiile despre care se vorbește” în videoclip, potrivit Asociației Naționale a Directorilor de Funeralii (NAFD) din Marea Britanie: “Antreprenorii de pompe funebre/imbălsămătorii nu sunt anatomopatologi, prin urmare, nu sunt calificați să vorbească despre ceea ce se găsește în corpul unei persoane decedate. Starea arterelor/cheagurilor pe care le găsesc îmbălsămătorii depinde de cât timp a trecut de când persoana a murit și de cauza morții, aspecte despre care ei nu dețin informațiile necesare pentru a se pronunța.

De altfel, ei nici nu au acces la vaccinări sau la dosare medicale. Mai mult, astfel de cheaguri sunt extrem de frecvente, din cauza etapelor naturale de descolpunere”, conchid NAFD și British Institute of Imbalmers (BIE).

“Structurile fibroase” identificate în film sunt un fenomen cunoscut care apare la persoanele decedate, indiferent de dosarul de vaccinare, potrivit profesorului Saskia Middeldorp, șef al Departamentului de Medicină Internă la Centrul Medical al Universității Radboud și profesorului Hugo ten Cate de la Universitatea Maastricht, ambii experți în boli vasculare. Doar medicii specialiști în anatomopatologie pot diagnostica cheaguri de sânge și relația lor cu decesul, precizează aceștia, cu referire la faptul că, în film, cineva susține că vaccinurile ucid oameni în termen de cinci luni, ca urmare a venelor “înfundate” cu “material de proteină amiloid”.

Concluzii

Filmul nu oferă dovezi că elita globală depopulează lumea prin vaccinurile COVID-19 * Afirmațiile că vaccinurile împotriva COVID-19 au cauzat scăderea ratei natalității și o creștere a numărului de copii morți sunt nefondate * Coagularea sângelui este un proces firesc, ce se instalează după moarte * Mai multe cazuri prezentate se referă la persoane care sunt încă în viață sau care au murit din cauze care nu au legătură cu vaccinul* În 2021, majoritatea deceselor au fost cauzate de boala Covid-19 -variantele Delta sau Omicron * Nu există nicio dovadă a vreunei legături între decese și vaccinare * Datele ONS (Oficiul pentru Statistici Naționale din Marea Britanie) nu arată nicio dovadă a unei creșteri a riscului de deces sau a decesului cardiac după vaccinare, la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 29 de ani.

(Surse : forbes.com, /abcnews.go.com/US/wireStory/died-suddenly-posts-twist-tragedies-push-vaccine-lies-; reuters.com/article/fact-check-viral-video-promotes -baseless-idUSL1N32Y1SI; https://en.wikipedia.org/wiki/Died-Suddenly-(2022-film)

Documentar de ILEANA SANDU

P.S. Acest material este strict informativ, bazat pe relatări din surse ce pot fi verificate. Nefiind de partea nici a vacciniștilor, nici de cea a anti-vacciniștilor, nu putem să nu remarcăm faptul că, mulți dintre cei care, azi, înfierează “cu mânie proletară” vaccinurile și vaccinarea, au fost printre primii care au dat buzna la centrele de profil, sărind peste rând, deși nu îndeplineau condițiile de vârstă și stare de sănătate prevăzute de normele în vigoare... Ca să spunem doar atât.          

De astfel de imagini își mai amintește cineva?

Lasă un comentariu