Din luna februarie, firmele pot oferi angajaților abonamente la sala de fitness

Distribuie pe:

Legea nr. 34/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 (Codul Fiscal), publicată în Monitorul Oficial nr. 36, din 12 ianuarie 2023, dă posibilitatea firmelor să le ofere angajaților, ca beneficii extrasalariale, abonamente la sala de fitness sau programe de recuperare medicală în limita a 400 de euro pe an, pentru fiecare salariat.

Cheltuielile pentru aceste abonamente vor fi neimpozitate pentru salariați și vor putea fi scăzute de angajatori din impozitele firmelor, drept cheltuieli deductibile.

Concret, angajatorul poate oferi salariaților contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităților sportive în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 și 9313, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive.

“România este una dintre țările din Uniunea Europeană cu cea mai sedentară populație. Angajații rareori ajung la sala de fitness sau fac orice tip de mișcare, așa că noua lege vine pentru a impulsiona oamenii și a-i ghida spre o viață mai sănătoasă”, se precizează în nota de fundamentare a noului act normativ.

Prevederile Legii nr. 34/2023 se aplică începând cu veniturile aferente lunii următoare publicării în Monitorul Oficial al României, respectiv din luna februarie 2023. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu