“Mă simt sufocată de iubirea și afecțiunea lui”

Distribuie pe:

Deși pare greu de crezut, o femeie din Emiratele Arabe Unite vrea să divorțeze motivând că a îndurat “un an de coșmar” alături de un bărbat prea... docil, care nu se supără niciodată, o ajută la treburile casnice și o îngroapă în cadouri. “Mă simt sufocată de iubirea lui extremă”, i-a spus femeia judecătorului.

La un an de la căsătorie, o femeie a depus actele de divorț la un tribunal din Fujairah, Emiratele Arabe Unite, plângându-se că nu mai suportă dragostea și afecțiunea soțului, relatează presa locală, citată de metro.co.uk. Bărbatul a mers până într-acolo încât a urmat o dietă strictă și și-a rupt piciorul la sala de sport, după ce femeia i-a spus că s-a cam îngrășat. Mai mult, el o ajută la treburile casnice, gătește și îi cumpără nenumărate cadouri, însă, surprinzător, femeia se simte agasată de aceste lucruri. Ea a mai spus că viața lor de cuplu este un “iad”, deoarece niciodată nu au un conflict. “Tânjesc după o dispută, dar este imposibil cu soțul meu extrem de romantic, care trece cu vederea orice lucru greșit pe care îl fac și zilnic îmi oferă cadouri. Ba chiar mă ajută la curățenie, deși eu nu-i cer să o facă. Eu am nevoie și de discuții în contradictoriu, nu de o viață plictisitoare alături de un bărbat obedient. Mă simt sufocată de iubirea și afecțiunea lui”, se arată în documentele depuse de femeie în instanță. Nici măcar faptul că partenera sa a cerut divorțul nu l-a enervat suficient de mult pe bărbat, care doar l-a rugat pe judecător să respingă cererea. “Nu mi se pare corect ca un mariaj să fie judecat după primul an, toată lumea învață din propriile greșeli. Întotdeauna mi-am dorit să fiu un soț bun, drăguț și atent”, a spus bărbatul. Tribunalul a cerut amânarea procesului pentru a oferi șansa cuplului de a-și rezolva problemele.

Sursa: adevarul.ro

“Acesta este adevăratul sens al păcii”

Un rege oferea un premiu mare acelui artist care putea să exprime într-un tablou pacea perfectă. Mulți artiști au încercat..

Regele a privit și a admirat toate picturile, dar cel mai mult i-au plăcut doar două tablouri. Trebuia să aleagă doar unul dintre ele. Primul reprezenta un lac foarte liniștit. Acest lac era o oglindă perfectă în care se reflectau în pace munții care îi înconjurau. Deasupra era un cer foarte albastru, cu câțiva delicați nori albi. Toți cei care au privit tabloul, au crezut că reflecta pacea perfectă. în cel de-al doilea tablou apăreau niște munți. Dar aceștia erau prăpăstioși și dezgoliți. Deasupra era un cer furios din care se dezlănțuia o furtună aprigă cu fulgere și sunete. în josul muntelui se zărea un torent înspumat de ape. Această priveliște nu părea deloc pacifică. Dar, privind cu atenție, regele a observat că în spatele cascadei, era un pomișor delicat care creștea într-o fisură a stâncii. în acest copac era un cuib. Acolo, în mijlocul unui urlet al violentei căderi de ape, era așezată liniștită o pasăre în cuibul ei... Pacea perfectă! Care tablou crezi că a câștigat premiul? Regele a ales cea de-a doua pictură. Știi de ce? “Pentru că, a explicat regele, pacea nu înseamnă să te afli într-un loc în care nu e zgomot, nu sunt probleme, nici munci grele sau durere. Pacea înseamnă puterea ca, în ciuda acestor condiții, să ne menținem calmul în adâncul inimii. Acesta este adevăratul. sens al păcii”.

Aurel Vâga

Lasă un comentariu