Criză politică în Republica Moldova - Guvernul de la Chișinău și-a dat demisia!

Distribuie pe:

Premierul Natalia Gavrilița a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, demisia guvernului pe care l-a condus 18 luni: “Echipa cu care am lucrat la guvern a fost o echipă cu oameni constructivi, cu expertiză în domeniul economiei și al investițiilor. Republica Moldova intră într-o fază nouă, în care prioritatea țării este securitatea energetică, cibernetică, economică și socială. Am guvernat în regim de criză continuă. Criza gazelor am depășit-o, asigurându-ne că fiecare familie are acces la energie, căldură și compensații. Am reușit să facem primele achiziții de gaze din surse alternative, am gestionat criza de securitate, am menținut stabilitatea, calmul și pacea în Republica Moldova. Am știut să păstrăm calmul în regiunea transnistreană. Am gestionat criza refugiaților și am câștigat simpatia întregii lumi. În pofida acestor provocări permanente, am reușit să implementăm planul de reforme. Sunt mândră că împreună cu colegii am repornit proiectele care stagnau de mai mulți ani. Toate aceste lucruri le-am obținut cu implicarea echipei de la guvern, cu colegii din parlament, cu aleșii locali. Le mulțumesc din suflet tuturor”.

Premierul demisionar a precizat că se retrage din fruntea guvernului, dar va rămâne alături de echipă: “Eu cred în Moldova, cred în dumneavoastră, oamenii acestei țări. Vom reuși tot ce ne propunem. Plec de la conducerea Guvernului cu sentimentul datoriei împlinite. M-am implicat plenar în această misiune care mi-a fost încredințată de Maia Sandu și colegii de partid. Vă îndemn să rămânem uniți și solidari și să transformăm Moldova într-o țară de care copiii noștri să fie mândri, o țară în care drepturile și libertățile fiecărui cetățean să fie respectate”.

Gavrilița nu a răspuns întrebărilor presei, plecând în grabă de la tribună, după ce și-a încheiat discursul. Natalia Gavrilița s-a aflat la șefia Guvernului din 6 august 2021. Guvernul a fost învestit cu votul a 61 deputați. Cum Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) are majoritate în Parlamentul Republicii Moldova, guvernul majoritar absolut este PAS.

(sursa și foto - noi.md/md/politica/guvernul-gavrilita-si-a-dat-demisia)

Lasă un comentariu