La Școala Gimnazială ,,Tholdalagi Mihaly”din Corunca, Elevi mai informați

Distribuie pe:

Expunerea în mediul virtual poate duce la manipulare, furt sau ștergerea de date cu caracter personal, lucruri periculoase pentru oricine. Pornind de la ideea că internetul este un loc minunat de unde poți afla multe lucruri și îți poți face multi prieteni, copiii petrec mult timp în această lume în care, din păcate, se ascund și persoanele care urmăresc racolarea acestora în vederea exploatării, rețelele de socializare fiind principala sursa de racolare utilizată de traficanți.

Printre activitățile de prevenire derulate de specialiștii Centrului Regional Târgu Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane pe parcursul acestei săptămâni se află și cea organizată la Școala Gimnazială ,,Tholdalagi Mihaly” din comuna Corunca. Cu acest prilej, elevii au fost informați despre riscurile folosirii inadecvate a internetului și alte modalități de racolare folosite de traficanții de minori. De asemenea, le-au fost aduse în atenție pericolele internetului și oferite recomandări care să îi ajute să navigheze în siguranță și să se oprească din discuții când acestea devin periculoase pentru ei.

Orice abuz poate fi raportat autorităților: Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Tg. Mureș, Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, fie în mod direct, fie on line; prin accesarea numărului unic de urgență 112 sau a liniei telefonice Helpline 0 800 800 678, pusă la dispoziție de Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, sublinia comisar șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela, coordonatorul Centrului Regional Târgu Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

L.B.

Lasă un comentariu