Cel mai bătrân șoarece din lume

Distribuie pe:

Cel mai bătrân șoarece din lume este un exemplar care trăiește în captivitate, au anunțat reprezentanții Cărții Recordurilor Guinness, citați într-un comunicat publicat miercuri de Grădina Zoologică din San Diego. În vârstă de nouă ani și 209 zile, Pat, numit după actorul Patrick Stewart, protagonistul serialului TV “Star Trek”, este un șoarece de buzunar de California (Chaetodipus californicus), o specie care poate fi întâlnită în sudul regiunilor costiere californiene - între Los Angeles și San Diego - și care apreciază nisipul fin. Chaetodipus californicus este considerată totodată cea mai mică specie de șoarece din America de Nord.

“Această distincție este, de asemenea, un simbol al recunoașterii speciilor cu care publicul nu este familiarizat, deoarece ele nu sunt charismatice”, a declarat Debra Shier, director-asociat al Grădinii Zoologice din San Diego, într-un comunicat.

Micile rozătoare joacă un rol crucial în ecosistemele lor, răspândind semințele plantelor și favorizând creșterea acestora prin săparea și afânarea solurilor. Cartea Recordurilor Guinness este o veritabilă instituție în lume și are misiunea de a înregistra recorduri stabilite într-o gamă diversă de domenii. (Agerpres)

Lasă un comentariu