Câteva sfaturi de la Salvamont Mureș

Distribuie pe:

Prea des vedem oameni care urcă pe munte iarna și nu au experiență în cazul unei avalanșe și ignoră și previziunile nivometeorologice. Rugăm aceste persoane să citească cu atenție următoarele rânduri.

1) Dacă credeți că declanșarea unei avalanșe se întâmplă doar celorlalți... ei bine, vă înșelați foarte mult!

2) Dacă nu știți să căutați o persoană dispărută într-o avalanșă... corect ... atunci mă îndoiesc că ați putea să evaluați corect pericolul unei avalanșe.

3) Dacă crezi că ești bun și pregătit... atunci trebuie să știi că avalanșa nu știe acest lucru și este o forță care mătură totul.

4) Trebuie să știi că în cazul unei avalanșe, singura șansă a partenerului tău de a scăpa ești TU!!!

5) Dacă ar fi să fii prins într-o avalanșă, crede-mă că ai prefera să fii cu o persoană instruită care te poate salva, decât cu cineva care nici măcar nu știe să pornească un detector de căutare în avalanșă!

6) Dacă se întâmplă un accident, cum te-ai simți dacă ai știi că nu poți face nimic pentru că nu ai fost pregătit?

7) Salvamontiștii sau ghizii montani pot folosi detectorul de căutare în avalanșă și știu cum să facă o căutare în avalanșă și totuși o practică tot timpul pentru a fi mai rapid și gata când este nevoie... căutarea este un lucru dificil, și găsirea unui semnal de sub zăpadă nu este suficient. Complicat este să găsești persoana sub zăpadă cu o sondă și este foarte important să știi cum să sapi eficient pentru a o găsi rapid. Acest lucru necesită practică, practică și practică... Deci, cunoașterea căutării nu înseamnă doar că putem găsi semnalul între emițător și receptor...

8) Alpinismul este un sport frumos, poate cel mai frumos din timpul iernii, poate fi și mai frumos pentru tine dacă îl faci în siguranță!!!

Deci... învățați cât mai corect folosirea echipamentelor de căutare în avalanșă ... faceți-o din respect pentru colegii voștri.

Salvamont Salvaspeo Mureș

Lasă un comentariu