Finanțări pentru investiții în comuna Beica de Jos

Distribuie pe:

Ieri, primarul comunei Beica de Jos, Maria Moldovan, a semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, trei contracte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba despre finanțare obținută pentru următoarele proiecte: reabilitare termică și eficientizare energetică Dispensarul uman din satul Căcuciu, în valoare de 764.000 lei; reabilitare Cămin Cultural Beica de Jos, în valoare de 1.092.000 lei; reabilitare Cămin Cultural Căcuciu, în valoare de 845.000 lei.

În cursul lunii decembrie 2022, primăria Beica de Jos a semnat contractele de finanțare pentru modernizarea iluminatului stradal în comună, lucrare în valoare de 480.000 lei, finanțată prin Administrația Fondului de Mediu și pentru programul “Sate sănătoase” în valoare de 4.059.000 lei, proiect finanțat în proporție de 85% din fonduri norvegiene, iar cofinanțarea fiind asigurată din Bugetul de Stat. Programul “Sate sănătoase” vizează reabilitarea și dotarea dispensarului uman din Căcuciu, achiziționarea unei ambulanțe de tip A, dotare cabinet stomatologic în localitatea Beica de Jos, dotare cabinet ginecologic în Căcuciu, plata medicilor - stomatolog și ginecolog - pentru consultații pe o perioadă de 1 an și 7 luni.

În perioada următoare, Maria Moldovan va semna și contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, în valoare de 20 de milioane de lei, pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din comună. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu