Cântăreața, inventatorul și... Lumina

Distribuie pe:

* “Situația fără precedent prin care trec românii, împreună cu toată omenirea, mă găsește acasă și îngrijorată pentru toți românii mei. Am încredere în Bunul Dumnezeu, fiindcă pe noi, românii, credința ne unește și ne-a fost de ajutor în vremuri de restriște. Discut cu prietena mea Sofia Vicoveanca în fiecare zi, care stă la Suceava, într-un loc atât de aproape de război. Ea mi-a spus că acolo credincioșii au hotărât ca la ora 21 cu toții să se roage pentru evitarea războiului. M-am alăturat și eu imediat fiindcă o rugă în plus poate să aducă mai multă milă de la Dumnezeu. Ar trebui să fim mai precauți, mai disciplinați, mai ascultători în această perioadă dificilă ca și Dumnezeu să ia seama la rugăciunile noastre. Eu sunt foarte credincioasă; am avut probleme cu un copil și Dumnezeu m-a ajutat foarte mult. M-am rugat foarte mult lui Dumnezeu când cel mic era în spital. Nu m-am depărtat de Dumnezeu. Când copilul era bolnav, nu puteam să intru în Biserică, plângeam de la intrare până la ieșire. Până la urmă, Dumnezeu a fost de partea mea.”

Veta Biriș (1949 -Veseuș, Căpâlna-Alba), îndrăgită artistă, cântăreață de muzică populară, istorică și patriotică de pe Valea Târnavei. A călătorit în toată lumea ducând prin cântul său, românilor de pretutindeni, sufletul și dorul pământului strămoșesc. Cântecele: Tu, Ardeal; Basarabie frumoasă; Noi suntem români; Măi, române românaș ș.a. alină și acum sufletele obidite ale poporului român și în special nouă, transilvănenilor. “Noi, românii, nu ar trebui să așteptăm ziua de 1 Decembrie ca să fim patrioți, să fim buni români. Ar trebui în fiecare zi să simțim românește și să fim patrioți și să ne iubim țara”.

***

* “Lui Petre Țuțea îi datorez întoarcerea la Dumnezeu, care probabil că s-ar fi produs oricum în alte circumstanțe, cu altă motivație, dar s-a întâmplat așa, atunci: “Citindu-l pe Petre Țuțea cu câtă convingere vorbește despre Dumnezeu și credința creștină, am început să-mi pun o întrebare foarte simplă, aproape demonstrație matematică: dacă omul ăsta după o viață întreagă, după ce a ajuns să înțeleagă lucrurile care eu nici nu îndrăznesc să mă gândesc, CREDE, cum aș putea eu să spun că n-are dreptate și că eu, care sunt zero, sunt nimic pe lângă el? Nu am decât să cred automat pentru că el crede, pentru că am încredere în discernământul lui, în capacitatea lui de înțelegere, în filosofia lui. Mai târziu am început să intru în adâncul lucrurilor și să înțeleg”.

Mircea Tudor (1957 - ), inventator, după ce a câștigat în martie 2009 Marele Premiu al Salonului de Invenții și Produse noi de la Geneva, cu unanimitatea voturilor celor 82 de membri ai juriului pentru crearea ROBOSCANULUI și a fost desemnat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale WIPO din cadrul ONU drept Inteligența tehnologică nr.1 a lumii, a repetat performanța la 12 aprilie 2013, când a spulberat cutuma de 4 decenii și a obținut din nou la Geneva Marele Premiu pentru singurul scanner de avioane din lume - ROBOSCAN 2M AERIA. A făcut studii de hidraulică, mecanică, pneumatică și energetică. A primit multe distincții și premii, printre care unul de la președintele României, Traian Băsescu. A absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea “Transilvania” din Brașov.

P.S. II Corinteni cap. 6, vers. 4-7: “În toate înfățișându-ne pe noi înșine ca slujitori ai lui Dumnezeu, în multă răbdare, în necazuri, în nevoie, în strâmtorări, în bătăi, în temnițe, în tulburări, în osteneli, în privegheri, în posturi, în curăție, în cunoștință, în îndelungă răbdare, în bunătate, în Duhul Sfânt, în dragoste nefățarnică, în cuvântul adevărului, în puterea lui Dumnezeu, prin armele dreptății cele de-a dreapta și cele de-a stânga, prin slavă și necinste, prin defăimare și laudă; ca niște amăgitori, deși iubitori de adevăr.”

Cu dragoste creștină,

părintele Ilie

Lasă un comentariu