Aproape 10 milioane de lei, finanțare prin PNRR pentru șase comune din Mureș

Distribuie pe:

În cursul zilei de miercuri, mai mulți primari din județul Mureș au semnat, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractele de finanțare prin PNRR pentru o serie de investiții în comunele lor. Este vorba despre primarul comunei Șăulia, Grigore Vancea, care a semnat un contract de 850.114,84 lei pentru renovarea energetică moderată a clădirii dispensarului uman din localitate, primarul comunei Șincai, Vasile Pop, care a semnat două contracte; unul în valoare de 995.217,83 lei pentru achiziția de mobilier inteligent și modernizarea infrastructurii de sisteme inteligente în Șincai, și unul în valoare de 907.289,06 lei pentru reabilitarea termică și eficientizarea energetică a sediului primăriei și remizei PSI din Șincai. Alături de cei doi, la București a fost prezent și primarul comunei Pogăceaua, Cristi Ștefan, care a semnat două contracte de finanțare după cum urmează: unul, în valoare de 247.735,37 lei, pentru asigurarea infrastructurii pentru transport verde și alte sisteme inteligente de management urban; unul în valoare de 1.801.221,84 de lei pentru reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul UAT-urilor - asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Comuna Iclănzel, reprezentată de primarul Nicolae Banea, a semnat, la rândul ei, două contracte de finanțare: unul, în valoare de 1.819.264.51 lei, pentru reabilitarea moderată a clădirilor publice și unul, în valoare de 229.692,69 lei, pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde-ITS.

Primarul comunei Ogra, Teodor Neacșa, a semnat un contract în valoare de 2.008.255,73 lei pentru asigurarea infrastructurii pentru transport verde - ITS. Alte două contracte au fost semnate de comuna Chețani, reprezentată de primarul acesteia, Emil Florin Mocan, ambele pentru reabilitatea moderată a clădirilor publice, unul în valoare de 2.195.395,81 și respectiv unul în valoare de 756.503,80 lei. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu