DE IERI, TÂRGU MUREȘUL ARE ADMINISTRATOR PUBLIC

Distribuie pe:

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, l-a prezentat pe administratorul public al orașului (City Manager, cum mai este cunoscută funcția), în persoana lui Kacsó Sándor.

“De la înființarea funcției, am avut numeroase întâlniri și discuții în vederea selecției persoanei potrivite pentru acest post. Experiența profesională și managementul performant pe care l-a aplicat la nivelul Clubului Sportiv Municipal timp de 1 an au fost criteriile care au înclinat balanța în favoarea mandatării domnului Kacsó pentru această funcție”, a declarat cu această ocazie primarul Soós Zoltán.

Funcția de Administrator Public s-a înființat cu respectarea Codului Administrativ, iar potrivit contractului de management încheiat pe perioada mandatului de primar, Kacsó Sándor va răspunde, printre altele, de următoarele: coordonarea Administrației Domeniului Public, a Serviciului Public Ecologie Peisagistică și Salubrizare, dar și a Clubului Sportiv Municipal. Va avea sarcina de a participa activ la elaborarea planului de dezvoltare locală, poate face propuneri în vederea creării unor noi posibilități de investiții, va oferi suport și consiliere economică în ceea ce privește fundamentarea proiectelor, a politicilor publice și a dezvoltării economice.

Primarul a explicat care au fost argumentele în favoarea administratrului public al orașului: “în calitatea de primar, pot să vă spun doar că la baza selecției a stat experiența domniei sale în achiziții publice, în afaceri și, nu în ultimul rând, în managementul proiectelor. Astfel, în mod sigur, activitatea sa va aduce plus valoare actului administrativ și în mod cert, din punct de vedere organizatoric, lucrurile vor avea o evoluție spectaculoasă”.

Întrebat fiind cum apreciază provocările noii sale poziții, Kacsó Sándor a afirmat: “Schimbările nu vor interveni peste noapte. E nevoie de multă muncă, de o strategie. În primul rând voi începe cu o diagnoză a stării de fapt. Apoi, în funcție de priorități, vom lua deciziile și vom face schimbările care se impun. Desigur, legat de ADP, cred că cea mai importantă problemă în acest moment este deszăpezirea”.

DRAGOȘ BARDOȘI

Lasă un comentariu