“Aveți suprafețe forestiere afectate de calamități? Depuneți proiecte de reîmpădurire !”

Distribuie pe:

...Este invitația adresată de Ministerul Mediului, prin vocea ministrului de resort, Tanczos Barna, care anunță lansarea apelului de proiecte prin care este sprijinită refacerea a 10.000 de hectare de păduri.

Deținătorii publici și privați de teren de împădurit pot depune cereri pentru reîmpădurirea a cel puțin jumătate de hectar de teren, aflat în fondul forestier național. Atât persoanele fizice, cât și întreprinderile, ONG-urile, ocoalele silvice de stat sau unitățile administrativ-teritoriale vor primi o finanțare de 100%. Sumele vor fi folosite pentru refacerea suprafețelor forestiere acolo unde fondul forestier a fost afectat de incendii, de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate unei calamități naturale, de infestări ale plantelor cu organisme dăunătoare și de evenimente catastrofale. Link depunere proiecte: https://proiecte.pnrr.gov.ro/

“În cadrul celui mai amplu program de împădurire din România, vom crea 57.000 de hectare de pădure nouă. Aceasta este una dintre prioritățile guvernării UDMR. Pe lângă actualul apel de proiecte, mai este deschis și apelul pentru crearea de noi suprafețe de păduri pe terenurile agricole degradate”, precizează Tanczos Barna.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu