Elevii olimpici, admiși la liceu pe baza performanțelor!

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 147, din 21 februarie 2023, a fost publicată procedura de înscriere în clasa a IX-a, în anul școlar 2023 - 2024, a elevilor care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației, din data de 15 februarie 2023.

“Prezenta procedură se adresează absolvenților din seria curentă care doresc să participe la admiterea în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2023 - 2024 pe baza performanțelor deosebite la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale obținute pe parcursul gimnaziului.

Absolvenții pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a reglementat prin prezenta procedură într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și, respectiv, fără a li se calcula media de admitere”, se precizează în actul normativ.

Potrivit procedurii, etapele înscrierii și repartizării în clasa a IX-a sunt următoarele: depunerea dosarelor la inspectoratul școlar, analizarea dosarelor de către comisia de admitere județeană sau a municipiului București, comunicarea rezultatului repartizării absolvenților, preluarea dosarelor absolvenților de la inspectoratul școlar și depunerea acestora la unitățile de învățământ la care au fost repartizați, transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației privind finalizarea înscrierii absolvenților și completarea în SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România) a datelor aferente absolvenților clasei a VIII-a înscriși în clasa a IX-a pe baza performanțelor.

Este vorba de premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare, respectiv premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz în numele României la etapa internațională a competițiilor școlare.

Înscrierea și repartizarea absolvenților conform prezentei proceduri se realizează până la data de 31 august 2023.

Procedura de înscriere în clasa a IX-a a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial, respectiv din 21 februarie 2023. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu