Arhiva bibliotecii digitale a UMFST, cu publicații din secolul al XVI-lea, intens accesată internațional

Distribuie pe:

Arhiva bibliotecii digitale a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, care cuprinde publicații începând din secolul al XVI-lea, este accesată frecvent din numeroase state din Europa și America de Nord, iar pentru creșterea volumului informațional, din acest an, studenții efectuează stagii de practică prin care învață cum să digitizeze cărți, periodice, manuscrise și materiale iconografice.

“Începând cu acest an universitar, studenții și masteranzii Facultății de Științe și Litere «Petru Maior» din Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș, de la specializarea Istorie și Turism Cultural, își desfășoară stagiul de practică în Laboratorul de digitalizare a publicațiilor, digitizând cărți, publicații periodice, manuscrise, materiale iconografice, pentru a furniza resurse informaționale pentru cercetători din întreaga lume (...) Biblioteca își dorește astfel să contribuie la dezvoltarea unor competențe reale, necesare celor care și-au asumat ca viitor conservarea și promovarea patrimoniului cultural al umanității. Studenții au contribuit la îmbogățirea repozitoriului digital instituțional, digitizând cărți, publicații periodice, manuscrise, materiale iconografice, pentru a furniza resurse informaționale pentru cercetători din întreaga lume. Cele mai frecvente locații de accesare a bibliotecii digitale au fost: SUA, Franța, Canada, Germania, Rusia, Ungaria, Belgia, Suedia, Ucraina, Republica Moldova, Anglia”, a arătat UMFST Târgu Mureș, pe blogul propriu.

În anul 2018, în urma fuzionării Universității de Medicină și Farmacie și Universitatea “Petru Maior”, respectiv a bibliotecilor aparținătoare, biblioteca UMFST Târgu Mureș a ajuns la peste 340.000 volume de carte.

Între colecțiile bibliotecii se regăsește și colecția de carte veche care cuprinde lucrări tipărite începând cu secolul al XVI-lea. (Agerpres)

Lasă un comentariu