Joi - a patra zi din Postul Mare

Distribuie pe:

Motto: “DUMNEZEU este nu numai putere și izvor nesecat de puteri, ci totodată și lumina nestinsă, și știință, și știință a toate; cu cât mai multe înțelegem, cu atât mai mult ne apropiem de ființa dumnezeiască, cu atât mai vârtos nI se-nalță inima spre Dumnezeu, cu atât mai îndeplin îi cuprindea cu mintea ființa atotcovârșitoare. O, mare mângâiere este credința neclintită în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, și omul care este cuprins de această credință rabdă cu mulțumire cele mai grele lovituri ale sorții și se simte înălțat prin durerile ce le suferă. Cel ce se teme de Dumnezeu, de nimic nu se teme” (Ioan Slavici).

7. Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.

8. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui care bate i se va deschide.

9. Sau cine este omul acela între voi care, de va cere fiul pâine, oare el îi va da piatră?

10. Sau de-i va cere pește, oare îi va da șarpe?

11. Deci, dacă voi, răi fiind, știți să dați daruri bune fiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El?

12. Ci toate câte voiți să vă facă vouă oamenii, asemenea și voi faceți lor, că aceasta este Legea și proorocii (Evanghelia da la Matei cap. 7, vers. 7-12).

***

* “Generalul american Lew Wallace era un înverșunat dușman al credinței în Dumnezeu și al Sfintei Scripturi. Într-o zi călătorea cu trenul împreună cu colonelul Robert Ingersoll, un ateu convins. Ambii au început o discuție prin care incriminau tot ceea ce ținea de divinitate. Deodată colonelul Ingersoll îl fixă pe generalul Wallace și-și lansă provocarea: “Dumneavoastră domnule general sunteți o persoană inteligentă și aveți o cultură înaltă. Pentru ce nu scrieți o carte pentru a arăta că creștinismul e absurd și că Iisus Hristos nici nu a existat. O asemenea carte ar avea mare succes”. Dorința generalului Wallace de a deveni celebru, l-a făcut timp de câțiva ani, să adune material împotriva Bibliei și a lui Iisus Hristos. În fine s-a apucat să scrie. Când a ajuns la capitolul al 4-lea a început să-și dea seama că Iisus Hristos a existat cu adevărat, în mod real. Dobândi apoi certitudine că El a fost ceva mai mult decât un personaj istoric. Și în vârstă de 50 de ani, generalul Wallace, pentru prima dată în viața lui, a îngenunchiat pentru rugăciune și a cerut lui Iisus Hristos să fie și Mântuitorul său personal. Bogatul material adunat n-a fost lepădat. El a revizuit primele 4 capitole și le completă dând lumii cartea “BEN-HUR” care, a pasionat pe milioane de cititori. Ulterior s-a făcut și filmul cu același nume, o realizare excepțională, care a uimit întreaga lume cinematografică”.

P.S. Corinteni cap. 13, vers. 1-8: “De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar DRAGOSTE nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar DRAGOSTE nu am, nimic nu sunt. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar DRAGOSTE nu am, nimic nu-mi folosește. DRAGOSTEA îndelung rabdă; DRAGOSTEA este binevoitoare, DRAGOSTEA nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. DRAGOSTEA nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul, nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă, DRAGOSTEA NU CADE NICIODATĂ”.

Cu dragoste creștină, părintele ILIE

Lasă un comentariu