Prefectul județului Mureș: Mara Togănel “Vă îndemn să aveți încredere în puterea noastră, a femeilor, de a fi mereu la înălțime”

Distribuie pe:

Mara Togănel este prefectul județului Mureș din anul 2020. De profesie economist, Mara Togănel a activat o perioadă de timp în mediul privat, iar din anul 2011 a ocupat mai multe funcții în administrația locală și centrală.

Atât în funcția de prefect, cât și în calitatea sa de consilier județean, Mara Togănel s-a dovedit a fi un om de administrație perseverent, care a știut să își pună rezultatele muncii sale în slujba mureșenilor. Odată cu preluarea funcției de prefect în ianuarie 2020, Mara Togănel s-a aflat la conducerea autorităților care au gestionat atât pandemia Covid-19, cât și campania de vaccinare și criza refugiaților din Ucraina. În calitatea sa de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, coordonator al activității instituțiilor deconcentrate și al structurilor de ordine și siguranță publică, Mara Togănel a gestionat situații de criză fără precedent în ultimii ani, folosindu-se de abilitățile sale de lider și coordonator.

Mara Togănel este cunoscută pentru implicarea sa în mai toate domeniile din viața publică a județului Mureș. De-a lungul mandatelor sale în funcții publice, a fost mereu alături de mureșeni, a sprijinit primarii pentru a-și dezvolta comunitățile, a stat mereu alături de oamenii de afaceri și a promovat cu toate forțele teme sociale sensibile precum riscurile consumului de droguri sau efectele devastatoare ale violenței asupra femeilor. În calitatea sa de reprezentant al Guvernului în teritoriu, se implică în susținerea proiectelor de infrastructură, atunci când acestea întâmpină blocaje la nivel local și nu ratează nicio ocazie de a fi între tineri, acolo unde dovedește mereu un discurs proaspăt, cu o abordare neconvențională și pragmatică.

Rugată de redacția noastră să transmită un îndemn pentru mureșence odată cu frumoasa zi de 8 Martie, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a afirmat: “8 Martie reprezintă un prilej pentru a ne reafirma încrederea că suntem profesioniste, muncitoare și pricepute în carieră și viața de familie. Cred cu tărie că noi, femeile, putem ocupa oricând funcții în administrația publică asimilate, în concepția comună, drept funcții ale bărbaților. Fără îndoială, este nevoie poate să muncim de două ori mai mult, să dovedim mai mult pentru a depăși unele etichete și prejudecăți, dar avem toată forța pentru a arăta că suntem profesioniste. Îndemnul meu pentru toate mureșencele este acela de a fi mereu la înălțime și de a avea încredere în forțele proprii. Știu că multe dintre femeile din județul Mureș muncesc din greu pentru a fi un model în familie și societate. Stă în puterea noastră să le ajutăm pe cele mai vulnerabile dintre noi și să luăm atitudine atunci când observăm comportamente care înjosesc femeile. Dragi doamne, vă doresc să fiți împlinite, apreciate și respectate. Vă doresc să aveți mereu resursele de încredere și puterea de a fi cele mai bune. Să aveți parte de sănătate, abilitatea de a ține mereu fruntea sus și de a privi în față. La mulți ani!”.

Lasă un comentariu