Theodora Benedek:  “O carieră reușită este cea construită pe o fundație solidă, care înseamnă profesionalism”

Distribuie pe:

Theodora Benedek este medic și economist, fiind licențiată în medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (1991-1997), respectiv în științe economice la Universitatea “Petru Maior” Târgu Mureș - Facultatea de Științe Economice (2002-2007).

Este Habilitat (2013) și Doctor în științe medicale (1999-2002), absolventă a unui masterat în management sanitar, la Universitatea Petru Maior Târgu Mureș (2005-2006). Este medic primar cardiologie și interne și ocupă funcția de Șef al Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, fiind și profesor de cardiologie, cardiologie intervențională și medicină internă, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST). Din anul 2013 este conducător de doctorat. În perioada 2012-2019 a fost Director al Departamentului de Medicină Internă al UMFST Târgu Mureș, iar din 2020 este coordonator de rezidențiat în specialitatea cardiologie. Deține funcția de Președinte al Comisiei Naționale de Cardiologie a Ministerului Sănătății, fiind și președintele Filialei Mureș a Societății Române de Cardiologie și Președinte al Comisiei de Etică a Cercetării Științifice, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Profesor Theodora Benedek mai coordonează Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală și este redactor șef al publicației Journal of Interdisciplinary Medicine. Theodora Benedek își desfășoară o parte din activitatea profesională la Bruxelles, unde este expert extern al Comisiei Europene, Programul Horizon 2020, Vice-chair - panel științific cercetare medicală (Life panel).

S-a perfecționat la Universitatea din Viena, Spitalul AKH, Institutul de Cardiologie Gotsegen Gyorgy din Budapesta, Institutul de Cardiologie din Debrecen și Herz Zentrum din Leipzig și este laureată a premiului internațional “Best Manuscript Award” al revistei Circulation Research, pentru Meta-analiza ACCRUE. Chiar în aceste zile, Theodora Benedek se află în SUA, unde a primit, în mod oficial, distincția de Fellow al Societății Americane de Cardiologie (American College of Cardiology).

Mamă a trei fetițe, Theodora Benedek spune că “ziua nu mi-ar ajunge, cred, nici dacă ar avea 48 de ore pentru tot ceea ce am de realizat. Dar cele 3 fetițe ale mele sunt de fapt izvorul de energie care mă face să vibrez la randament maxim. Iar faptul că ele sunt mândre de realizările mele mă ajută să găsesc acest echilibru”.

Rugată să le transmită un mesaj mureșencelor, cu ocazia zilei de 8 martie, Theodora Benedek mizează pe implicare și efort: “Ce rețetă are o clinică, ce are cea mai mică mortalitate din România în tratamentul infarctului miocardic acut? Muncă, muncă, muncă, profesionalism, perfecționism și foarte multă dedicare. Și v-aș spune povestea unei paciente, care îmi era foarte dragă, pentru că era croitoreasa mea. Și, ca orice femeie, dependentă de croitoreasă, pe când eram însărcinată cu cea de-a treia fetiță a mea, croitoreasa mea a avut un eveniment cardiovascular major și avea nevoie de implantare a unui stimulator, procedură pe care eu nu prea aveam voie s-o fac fiind însărcinată, pentru că implica utilizarea de raze X. Dar, am găsit metoda să o fac și am făcut-o cu mâna mea. I-am pus acel stimulator cu mâna mea și toată lumea s-a întrebat de ce am făcut eu acest lucru, când puteau să-l facă colegii din jurul meu? Răspunsul e simplu: pentru că nimeni nu va face niciodată pentru tine ceva atât de bine, cum doar tu îl poți face cu mâna ta. Ceea ce faci tu cu mâna ta, pentru tine, este de neegalat. Iar astăzi, fiica mea cu care eram însărcinată atunci are nouă ani și croitoreasa mea trăiește și este bine. Deci, dacă faci cu mâna ta ceva, atunci e bine, atunci ai rezultate. Eu obișnuiesc să le spun celor din echipa mea să fie întotdeauna profesioniști, să facă totul cu maxim de seriozitate și rigurozitate, și să nu facă compromisuri. Pentru că doar așa vor rezista la toate valurile pe care le vor înfrunta de-a lungul carierei. Un profesionist rămâne totdeauna în picioare indiferent de regimul politic sau de schimbarea șefilor trecători. O carieră reușită este cea construită pe o fundație solidă, care înseamnă profesionalism”.

Lasă un comentariu