Lucreția Cadar, primarul comunei Deda: “Le doresc tuturor doamnelor să fie precum femeile din comunitatea mea: puternice, harnice și mereu preocupate de grija familiei”

Distribuie pe:

Lucreția Cadar, primarul comunei Deda, reprezintă cu cinste femeile de pe Valea Mureșului Superior prin tot ceea ce a făcut în serviciul public încă din anii '70. Primar al comunei Rușii Munți în perioada 1987-1989, viceprimar în Deda în perioada 2000-2004, iar din 2004 până în prezent primar al acestei minunate comunități. Alegerea Lucreției Cadar de cinci ori la rând în funcția de primar spune de la sine faptul că a reprezentat cu succes interesele comunității din care face parte. Dar înainte de toate, înainte de a fi unul dintre cei mai destoinici mureșeni aflați în slujba cetățenilor, Lucreția Cadar este mamă, a două fete (Melania și Lidia) și bunică a cinci nepoți. Ne întrebăm cu toții de unde a avut forța și energia de a se dedica atât treburilor localității, dar și familiei în aceeași măsură. Faptul că astăzi Deda este un exemplu de bune practici pentru cum trebuie dezvoltată o comună,ducându-se vestea nu doar în județul Mureș, ci în întreaga țară, a presupus mii de ore de muncă, viziune și curaj. Noi ca jurnaliști am întâlnit-o, nu o dată, la ore târzii ale zilei alături de subordonații ei, în primărie, lucrând la diferite proiecte, organizând evenimente sau rezolvând probleme acute atunci când localitatea a avut de suferit din cauza unor intemperii.

De ce are nevoie un om de administrație de viziune și curaj? Pentru că doar așa localitatea pe care o servește poate face saltul spre un alt nivel de dezvoltare, spre alte condiții de confort a locuitorilor. Obținerea statutului de stațiune turistică a presupus un efort întins pe durata mai multor ani. Iată că rezultatul dorit a venit și astăzi, Deda este stațiune turistică de interes local. Este important pentru că astfel s-a făcut un pas mare nu doar pentru Deda, cu toate satele aparținătoare, ci pentru întreaga comunitate a Văii Mureșului Superior. Infrastructura rutieră bună, orizontul dezvoltării unui loc de agrement unic în județ, în imediata apropiere, la lacul de acumulare a hidrocentralei Răstolița, Parcul Național Călimani, Valea Bistrei cu proiectul imediat fezabil de a înființa pârtii de schi fac ca viitorul acestei localități și a zonei să fie unul sub semnul bunăstării.

Ce le transmite o femeie puternică care și-a dedicat viața serviciului public cititoarele noastre cu ocazia zilei de 8 Martie?

“Le doresc tuturor doamnelor să fie precum femeile din comunitatea mea. Puternice, pentru că femeile de pe Valea Mureșului Superior sunt puternice, harnice și mereu preocupate de grija familiei, a căminului. Cu dragoste de Dumnezeu, pentru că doar așa putem să avem o viață senină și să trecem peste orice încercări. Să-și iubească țara, să nu-și uite tradițiile. Eu sunt mereu optimistă și încrezătoare și astfel am reușit să ajung la bun sfârșit cu tot ce mi-am propus. Asta le doresc și femeilor care vor citi acest mesaj. La mulți ani sănătoși și fericiți!”.

Lasă un comentariu