Tururi ghidate gratuite în Cetatea Sighișoara

Distribuie pe:

Fundația Mihai Eminescu Trust a inițiat o serie de tururi ghidate gratuite prin Cetatea Medievală din Sighișoara, pe teme specifice, la care participă în special localnicii. “În cadrul acestor ateliere informative, vom vizita orașul cu ochi noi, alături de Peter Suciu, un ghid care știe aproape totul despre el, și de alte persoane care iubesc Sighișoara și trăiesc aici”, susțin organizatorii.

Aceste ateliere de documentare a istoriei locale au loc prin toate cartierele Sighișoarei, nu doar în Cetatea Medievală. Turul de oraș este gratuit și face parte din proiectul Cultfort - Fortăreață culturală urbană. Plimbările au loc vinerea de la ora 17.00, din două în două săptămâni. Următorul tur va avea loc vineri 31 martie, întâlnirea și plecarea fiind stabilite la Turnul și Bastionul Măcelarilor din Cetate.

“Reluăm această serie tot din două în două săptămâni, împreună cu un ghid turistic foarte bun, Peter Suciu, facem turul Sighișoarei. El a gândit tematica fiecărui tur. Odată am făcut fortificațiile, arhitectura militară, am început după aceea cu arhitectura civilă, apoi cu bisericile. Am fost și în orașul de jos și acum începem cu meșteșugarii din Sighișoara. Sunt și foarte multe fotografii vechi pe care vrea să ni le arate. Participă foarte mulți tineri, au venit chiar și elevi, mai degrabă din școala gimnazială decât liceeni. Totuși, cei din categoria de peste 30 de ani sunt care vin și participă la tur. Am avut și învățătoare, mame cu copiii. Fiecare tur e gratuit și durează în jur de două-trei ore”, a declarat, luni, managerul de proiect al Fundației Mihai Eminescu Trust din Sighișoara, Michaela Turk. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu