Promovarea profesiei de polițist

Distribuie pe:

Specialiștii Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane s-au întâlnit, recent, cu elevii a trei licee din municipiul Miercurea Ciuc. S-a discutat despre siguranța lor, astfel încât să nu devină victime ale traficului de minori sau a altor infracțiuni, dar și despre cariera de polițist, cu provocările și frumusețea acestei profesii, din perspectiva faptului că poți fi în slujba cetățeanului, adică un sprijin pentru cei care au nevoie de ajutor.

“Ziua Poliției Române, prilej de sărbătoare pentru noi, a fost marcată în acest an alături de colegii polițiști de la Biroul Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Harghita. Mulțumim polițiștilor, colegilor din toate structurile M.A.I., care sunt partenerii noștri în activitățile de prevenire, și nu numai, și le dorim «LA MULȚI ANI» și putere de muncă în îndeplinirea misiunilor pe care le au!”, spunea comisar șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Acțiuni similare au avut loc și în alte unități de învățământ din județul Mureș. Cu acest prilej, elevii claselor liceale au primit informații legate de unitățile de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, fiindu-le explicați primii pași către cariera de polițist, precum și condițiile esențiale necesare pentru a deveni polițiști.

Activitățile polițiștilor mureșeni desfășurate premergător Zilei Poliției Române, de promovare a carierei polițienești, vor continua și în perioada următoare, scopul fiind acela de a ajunge la cât mai mulți tineri, cărora să li se trezească interesul și să li se deschidă calea pentru a alege o carieră în structurile Poliției.

B.B.

Lasă un comentariu