Marșul pentru Viață

Distribuie pe:

Târgumureșenii au participat și în acest an la Marșul pentru Viață

Sâmbătă, 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, numeroși credincioși din Târgu-Mureș au participat la Marșul pentru Viață. Manifestarea s-a derulat începând cu ora 12.00, în Piața Teatrului din municipiul reședință de județ. Evenimentul a fost organizat de către Protopopiatul Ortodox Târgu-Mureș și Protopopiatul Greco-Catolic Târgu-Mureș, în colaborare cu membrii altor culte neoprotestante din localitate.

Ediția din acest an a debutat cu un moment de rugăciune, continuând apoi printr-o serie de alocuțiuni rostite de către reprezentanții cultelor religioase, dar și de către medici de specialitate. A doua parte a manifestării a cuprins un scurt program artistic și dezvelirea unui monument “simbol”, realizat de către sculptorul Ioan Astăluș. Lucrarea reprezintă un ou “încătușat”, semnificând oprirea dreptului la viață. Evenimentul a culminat cu un marș al tăcerii, derulat în centrul municipiului, la care au participat aproximativ 400 de preoți, credincioși și reprezentanți ai altor culte religioase din Târgu-Mureș.

Pr. protopop Olimpiu Zăhan

Tinerii din municipiul Târnăveni au participat la Marșul pentru Viață

La sfârșitul săptămânii trecute, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, s-a desfășurat Marșul pentru Viață în municipiul Târnăveni. Evenimentul, intitulat anul acesta “Viitorul este pro-viață”, a fost organizat prin grija părintelui protopop Sergiu Dumitru, în colaborare cu școlile din localitate și cu sprijinul parohiilor din protopopiat și al Primăriei municipiului Târnăveni.

Începând cu ora 12, un număr mare de elevi, alături de preoți și cadre didactice, s-au întâlnit în fața bisericii “Înălțarea Sfintei Cruci”. Apoi, într-o atmosferă veselă, s-au îndreptat spre biserica “Sfânta Treime”, unde s-au rugat împreună. În continuare, a fost rostit un cuvânt despre importanța darului vieții, după care elevii tuturor unităților de învățământ au prezentat câte un scurt moment artistic.

La final, tinerii au aprins candele, pe care le-au așezat în fața bisericii, în formă de cruce. Lumina este simbolul Vieții, iar crucea reprezintă biruința Vieții asupra morții, purtându-ne pașii spre sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, Dătătorul de Viață.

Natalia Filip

Marșul pentru Viață, organizat în municipiul Reghin

În ajunul Praznicului Bunei Vestiri, vineri, 24 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, s-a desfășurat Marșul pentru Viață în municipiul Reghin. Evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Ortodox Reghin, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și cu autoritatea locală a municipiului Reghin.

Întâlnirea a debutat la ora 13, în Parcul Central din localitate, reunind preoți din parohiile protopopiatului, reprezentanți ai autorităților locale și un număr mare de profesori și elevi ai instituțiilor de învățământ reghinene. În fruntea participanților s-au aflat părintele protopop Valentin Vârva, părintele Claudiu Chiorean, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, și avocatul Stelian Doru Cătană, membru al Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Marșul pentru Viață a avut ca destinație finală piațeta din fața bisericii “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, unde a fost transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu. Apoi, a avut loc prezentarea unui moment artistic de către un grup de tineri liceeni. În încheierea manifestării, au fost înălțate baloane cu heliu de către participanți.

Pr. Sorin Sîplăcan

În luna pentru viață, Activități duhovnicești organizate de elevii din Târnăveni

Mai mulți elevi din Târnăveni au participat la Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte sfințite, oficiată la biserica “Sfânta Treime” din municipiu. În acest fel, a fost marcată “Luna pentru viață”, tinerii împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Domnului “spre viața de veci”. Părintele Alin Iernuțan, păstor al parohiei Târnăveni II, i-a primit cu bucurie pe învățăcei, oferindu-le sfaturi ziditoare de suflet, legate de modul în care trebuie să parcurgă perioada Postului Mare.

În această activitate au fost implicați elevii clasei a IV-a C de la Școala Gimnazială “Traian”, însoțiți de prof. Daniela Lupean și prof. Maria Iernuțan, respectiv elevii clasei a III-a A, a II-a A și pregătitoare A de la Școala Gimnazială “Avram Iancu”, însoțiți de prof. Sanda Ghira, prof. Violeta Câmpean și prof. Alin Mihăilescu. Școlarii au participat la serviciul religios oficiat în locașul de închinare, s-au spovedit și s-au împărtășit cu Sfintele Taine, bineștiind că Sfânta Euharistie este Viața vieții noastre.

Prof . Daniela Lupean

Lasă un comentariu