Poziția Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș referitoare la scrisoarea doamnei Lucia Odeta Puia, publicată cu titlul “Este sau nu infracțiune cu acordul unor agenți ai Poliției Române???”, apărută în ediția noastră de ieri, 30 martie

Distribuie pe:

Având în vedere evenimentul petrecut la data de 24 martie a.c., Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș este abilitat să comunice următoarele:

La data de 24 martie 2023, un echipaj format din doi agenți de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică Târgu Mureș s-au deplasat la un imobil din municipiul Târgu Mureș, în vederea însoțirii unui executor judecătoresc, pentru efectuarea unei executări silite și sprijinirii îndeplinirii prompte și efective a actelor în legătură cu aceasta.

Inițial, la locația în cauză, nu a fost găsită nicio persoană, ulterior prezentându-se femeia în vârstă de 45 de ani, față de care cei doi agenți și-au declinat calitatea.

Aceasta a manifestat o atitudine necooperantă și ofensivă, atât verbal, cât și fizic, apelând la un moment dat numărul unic de urgență 112, cu privire la faptul că mai multe persoane neautorizate s-ar afla, fără drept, în locuința sa, fiindu-i distrusă ușa de acces.

În baza apelului, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Târgu-Mureș s-a deplasat la fața locului, însă femeia, în calitate de apelant 112, a refuzat să ofere relații organelor de poliție. Față de aceasta a fost aplicată o sancțiune contravențională, în conformitate cu OUG 34/2008, pentru apelare abuzivă la 112.

Compartimentul de Relații Publice al IPJ Mureș

Lasă un comentariu