Melcișori cu nucă

Distribuie pe:

Ingrediente:

500 gr faină

250 ml apă călduță

1 plic drojdie uscată

4 linguri miere

25 gr margarină

300 gr miez nucă pisat

200 gr zahăr

Mod de preparare

Dizolvăm pliculețul de drojdie în puțină apă călduță, apoi adăugăm puțină faină. Obținem o maia pe care o punem la dospit până își dublează volumul.

Diluăm mierea în apă și adăugăm margarina topită. Adăugăm maiaua, omogenizăm, apoi treptat punem făina.

Frământăm până obținem un aluat omogen de consistența plastelinei.

Lăsăm la dospit până își dublează volumul, apoi întindem o foaie pe care presărăm miezul de nucă amestecat cu zahărul.

Rulăm cât mai strâns ca pe o ruladă și tăiem cu un cuțit foarte ascuțit rulouri aproximativ egale.

Le punem în picioare în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei sau margarină și le mai lăsăm circa 30 de minute să crească.

Le ungem cu un sirop din apă și zahăr ca să se rumenească frumos. Dacă nu țineți post, le ungeți cu gălbenuș de ou bătut cu câteva linguri de lapte.

Le lăsăm la cuptor până se rumenesc.

Când sunt gata îi ungem cu sirop din apă cu zahăr, pentru aspect. Zahărul se pune după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

(Sursa: sfatulparintilor.ro)

Lasă un comentariu