Proteste ale agricultorilor

Distribuie pe:

Agricultorii protestează, la nivel național, pentru a îmbunătăți situația fermierilor afectați de importurile/tranzitul produselor agricole din Ucraina impus de autoritățile europene, împreună cu reducerea consumului de pesticide, fertilizanți, obligația de a lăsa pârloagă și toate condiționalitățile europene. Acțiunea este programată vineri, 7 aprilie, între orele 12-15, când se va organiza un protest de amploare în toată țara, inclusiv în port ,vamă și în fața Comisiei Europene (str. Vasile Lascăr nr. 31, sector 2, București).

Din datele oferite de organizatori, vor fi peste 2.500 tractoare, 100 tiruri și 500 autoturisme, care se vor deplasa cu viteză redusă și bannere.

“Vă propunem să vă mobilizați, doar dacă reacționăm acum ne putem îmbunătați situația”, spunea Florentin BERCU, director executiv la UNCSV - Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal.

Protestele sunt organizate de Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC), ce reunește patru organizații agricole - LAPAR, Federația Națională PRO AGRO, UNCSV și Forumul APPR.

Vasile Bota

Lasă un comentariu