Elevi mai informați la Școala Gimnazială ,,Radu Popa” din Sighișoara

Distribuie pe:

Campania națională “Siguranța ta nu e o joacă” a fost promovat[ în rândul mai multor clase de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale “Radu Popa” din Sighișoara. Cu acest prilej, specialiștii Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au discutat despre protecția, libertatea și ocrotirea de care trebuie să se bucure toți copiii, departe de exploatare, lucruri care contribuie la dezvoltarea lor ca și adulți responsabili.

“În acest context, dar și datorită faptului că programul «Școala altfel» este despre siguranța și informarea lor pe diferite domenii, am profitat și noi ca să le venim în ajutor cu sfaturi privind evitarea victimizării în legătură directă cu traficul de minori, dar și cu recomandări pentru utilizarea în siguranță a mediului virtual, unde au recunoscut că petrec destul de mult timp.

Au fost elevi activi, care ne-au adresat întrebări pe subiectele dezbătute, au urmărit, de la cei mici până la cei mari, filmulețele prezentate și au înțeles ce au de făcut pentru a le fi bine. Ne bucură că știau multe dintre drepturile pe care trebuie să le aibă orice persoană, dar mai ales copiii, și că au înțeles cât de importantă este educația și informarea. Mulțumim doamnei director Rodica Maria Bobei pentru invitație și preocuparea permanentă pentru siguranța elevilor, iar cadrelor didactice de la clasele I până la a VII-a pentru că au dorit să fie derulate activități la elevii lor, atmosfera fiind una plăcută și primitoare”, spunea comisar șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Tg. Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

L.B.

Lasă un comentariu