Astăzi Fermierii protestează în Târgu Mureș

Distribuie pe:

În întreaga țară, Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) - ce reunește patru organizații agricole - LAPAR, Federația Națională PRO AGRO, UNCSV și Forumul APPR, organizează proteste pentru a îmbunătăți situația fermierilor afectați de importurile/tranzitul produselor agricole din Ucraina impus de autoritățile europene, împreună cu reducerea consumului de pesticide, fertilizanți, obligația de a lăsa pârloagă și toate condiționalitățile europene. La Târgu Mureș, acțiunea este programată astăzi, 7 aprilie, începând cu ora 11, în fața Prefecturii Mureș.

Conform organizatorilor, intrarea se va face în oraș prin toate punctele cardinale, cu tractoare, tiruri și autoturisme, care se vor deplasa cu viteză redusă.

Acțiuni similare de protest au avut loc și în alte țări din Europa. Spre exemplu ieri, 6 aprilie, traficul prin Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu a fost blocat pe ambele sensuri din cauza protestelor fermierilor bulgari, după cum a anunțat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu, relatează Agerpres.

Tot ieri, conform datelor transmise de Reuters, comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a spus că ar sprijini limitarea schimburilor comerciale cu Ucraina, dacă Polonia ar propune acest lucru, pe fondul nemulțumirilor exprimate de unii fermieri europeni cu privire la afluxul de cereale ieftine din Ucraina.

B.V.

Lasă un comentariu