Împrumut de 60 de milioane de euro pentru prevenirea și reducerea poluării din mediul rural

Distribuie pe:

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a semnat, joi, acordul de împrumut cu Banca Mondială, pentru finanțarea proiectului de prevenire și reducere a poluării din spațiul rural din România, informează reprezentanții ministerului.

Noul proiect are ca obiective consolidarea capacității României în a monitoriza poluarea din sectorul agricol, creșterea gradului de conștientizare referitor la impactul asupra mediului și adoptarea de către fermierii români a practicilor agricole durabile pentru a reduce și preveni poluarea.

“Agricultura rămâne o sursă principală de poluare a mediului în zonele rurale din România, afectând calitatea solului, a apei și a aerului și, în cele din urmă, sănătatea cetățenilor și a mediului înconjurător. Sectorul agricol este, de asemenea, a doua cea mai mare sursă de emisii de gaze cu efect de seră din țară, împiedicând eforturile României de a-și îndeplini cu succes obiectivele de reducere a schimbărilor climatice”, a declarat Anna Akhalkatsi, manager de Țară al Băncii Mondiale în România.

Proiectul va fi implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), pe o perioadă de 5 ani, iar data limită de tragere a împrumutului este 30 iunie 2028.

Costul total al proiectului va fi de 60 mil. euro și va fi finanțat în proporție de 100% din împrumut.

Ileana Sandu

Lasă un comentariu