“Nu se pune în discuție ca domeniile salarizare și investiții să fie afectate”

Distribuie pe:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, la Timișoara, că a solicitat fiecărui ordonator de credite să ia măsuri pentru o cheltuire mai chibzuită a banului public și a dat asigurări că nu se pune în discuție ca domeniile salarizare și investiții să fie afectate.

Întrebat de presă dacă pot avea loc și concedieri în sectorul bugetar, Nicolae Ciucă a reiterat faptul că face apel la toți factorii responsabili, inclusiv la mass-media, să nu fie transmise astfel de mesaje către cetățeni într-un moment în care nu s-a discutat absolut deloc despre acest lucru.

În altă ordine de idei, răspunzând unei întrebări, Nicolae Ciucă a declarat că de când conduce Partidul Național Liberal, imaginea PNL este cea a unui partid responsabil, care alături de celelalte partide din coaliție și-a asumat guvernarea țării în momente deosebit de complicate, cum a fost izbucnirea războiului din Ucraina, care a avut multiple consecințe negative, precum întreruperea lanțurilor de aprovizionare, logistice și a producției în anumite sectoare ale economiei.

“PNL a făcut în așa fel încât, subliniez, onest și responsabil, alături de partenerii de coaliție, să guverneze România și a reușit să o treacă prin această perioadă de un an și jumătate în echilibru și stabilitate. Nu pot spune că totul a fost perfect și că am luat numai decizii foarte bune, dar am luat decizii care au asigurat țării o creștere economică, a doua cea mai mare din Europa, am reușit să atragem cele mai mari sume din fondurile europene, am avut cea mai mare sumă la investițiile străine directe și ne pregătim pentru anul acesta să putem, în continuare, responsabil și onest, să ne vedem de atribuții la guvernare, indiferent din ce poziții. Important este ca țara să meargă înainte. Contează cetățeanul român, obiectivele principale ale țării pe mai departe”, a afirmat Nicolae Ciucă. (Agerpres)

Lasă un comentariu