Punerea în posesie în zonele necooperativizate, reglementată prin lege!

Distribuie pe:

Ieri, în plenul Camerei Deputaților, a fost adoptat proiectul de lege care are ca obiect de reglementare modificarea alin. 2 indice 1 al art. 27 din Legea nr. 18/1991, în sensul că deținătorii terenurilor din zonele care nu au fost cooperativizate pot solicita, la cerere, emiterea titlului de proprietate, în următoarele condiții:

- dacă deținătorii sau moștenitorii acestora figurează cu terenul în registrele agricole sau registrele cadastrale și în evidențele fiscale;

- pentru terenul în cauză nu a fost deschisă Carte Funciară în baza Legii cadastrului și a publicității imobiliare nr.7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

- terenul nu face obiectul cererilor de reconstituire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane și nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta.

UAT-urile necooperativizate sau parțial cooperativizate din județul Mureș sunt: Beica de Jos, Brâncovenești, Deda, Gurghiu, Hodac, Ibănești, Lunca Bradului, Răstolița, Stânceni.

Cererea pentru emiterea titlului de proprietate poate fi depusă în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi de către deținătorii sau moștenitorii terenurilor, personal sau prin poștă, cu confirmare de primire, la primăria localităților în a cărei rază teritorială se află terenul.

Camera Deputaților este decizională. Legea urmează a fi transmisă pentru promulgare.

DUMITRIȚA GLIGA, deputat PSD de Mureș

Lasă un comentariu