Peste 7.000 de fermieri mureșeni au depus cereri de plată la APIA

Distribuie pe:

Sub sloganul “Puternici. În echipă”, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) derulează, în perioada 1 martie - 15 mai, campania 2023 de primire a cererilor de plată ale fermierilor.

Până la 12 aprilie, în cadrul campaniei au fost depuse 340.740 de cereri, pentru o suprafață de 1.327.040,67 hectare.

APIA menționează că nu este necesar ca fermierii să se prezinte la centrele județene/ locale ale Agenției, cererea de plată se poate depune, fără penalități, până la 15 mai, prin accesarea aplicației IPA-Online, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicație).

“Ca de fiecare dată, colegii noștri care primesc cereri de plată vor fi alături de fermieri cu informații și îndrumare pentru a asigura un acces cât mai facil la formele de sprijin financiar implementat de APIA și o absorbție cât mai ridicată a fondurilor europene dedicate sectorului agriculturii și dezvoltării rurale”, precizează reprezentanții APIA, cu mențiunea că răspunderea privind legalitatea și valabilitatea documentelor aparține fermierului și / sau autorității care a emis sau a atestat aceste documente.

Până la data menționată, din județul Mureș au fost primite 7.720 de cereri, pentru o suprafață de 28.342 de hectare. (I.S.)

Ileana Sandu

Lasă un comentariu