Alpinista Maria Dănilă, prima româncă care cucerește Vârful Annapurna din Himalaya, ajungând la 8.091 de metri altitudine

Distribuie pe:

Alpinista româncă Maria Dănilă a cucerit, zilele trecute, Vârful Annapurna din Himalaya, la 8.091 metri altitudine, în urma unei ascensiuni care a durat 17 ore. Maria Dănilă este prima femeie din România care atinge această performanță, transmite News.ro.

Performanța înregistrată de Maria Dănilă a fost anunțată, miercuri după-amiază, de Clubul Alpin Român - Brașov, a cărui membră este alpinista.

Oficialii Clubului de alpinism au publicat și un mesaj din partea alpinistei, conform căruia ascensiunea a durat 17 ore.

Alpinista româncă a făcut parte dintr-o echipă nepaleză și a urcat însoțită de șerpaș. Ea a ajuns la peste 8.000 de metri altitudine respirând cu ajutorul buteliei cu oxigen.

“Pe 15 aprilie, în jur de 11.20, la puțin timp după rope fixing team, am ajuns și eu pe vârf. Am făcut parte din echipa celor de la Imagine Nepal, am urcat cu șerpaș și oxigen. Ziua vârfului a fost foarte grea pentru că am plecat din lower C3 direct, care e pe la 6.200 m… și ultimii 300-400 metri am așteptat după rope fixing.. așa încât doar urcarea a durat vreo 17 ore”, este mesajul transmis de alpinistă și publicat de clubul din care aceasta face parte.

(sursa foto: Facebook/ Clubul Alpin Român - Brașov)

Lasă un comentariu