Știați că?

Distribuie pe:

- Frezia este originară din Africa meridională. Timp de secole a fost o floare a cărei frumusețe, culoare și parfum au fost neglijate. A apărut în Europa pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, denumirea ei fiind un omagiu adus de către un botanist medicului german H.Th. Freese.

În formă de clopot, cu miros de citrice, simbolizează nevinovăția, încrederea, dulceața și prietenia. Este o floare de primăvară, cu un aspect impecabil și un parfum delicat, rafinat.

Frezia este considerată floarea ce simbolizează misterul. Taina ei se referă la faptul că nu își eliberează mirosul atât de îmbătător, de inconfundabil și de atrăgător, decât într-un ambient prietenos, atât ca temperatură și umiditate, cât și ca emoția cu care este îngrijită. Freziile se găsesc într-o varietate mare de culori, începând de la alb și roz, până la roșu, portocaliu, galben, mov.

Frezia face poarte din familia Iridaceae, fiind o plantă erbacee perenă. Acestui gen aparțin circa 15 specii botanice. În Italia, spre exemplu, frezia galbenă crește spontan, iar în Olanda, Suedia și Danemarca se cultivă multe varietăți de frezie, ale căror culori sunt pale și mirosul delicat.

Dintre toate tipurile de frezii, freziile albe emană cel mai puternic miros. Nu este de mirare, așadar, că ele sunt folosite cel mai des în industriile de parfumuri și uleiuri aromate.

Lasă un comentariu