“Diplomatul European al Anului”

Distribuie pe:

Ambasadorul României la Londra, Laura Popescu, a primit luni distincția “Diplomatul European al Anului” în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei anuale organizate de DIPLOMAT Magazine, conform unui comunicat de presă publicat de ambasadă, preluat de Agerpres.

Premiul a fost decernat de jurnalistul BBC James Landale, în urma votului diplomaților acreditați la Londra, iar ceremonia a reunit peste 200 de membri ai corpului diplomatic și oficiali britanici.

În discursul din cadrul ceremoniei, ambasadorul Laura Popescu a subliniat că este o onoare deosebită să primească o asemenea recunoaștere a activității sale în Regatul Unit, mulțumind colegilor de la misiunile diplomatice pentru încredere și foarte buna colaborare la Londra. Totodată, a apreciat că distincția este și rezultatul muncii întregii echipe diplomatice a României în Marea Britanie.

Diplomat de carieră, ambasadorul Laura Popescu a evocat momente cheie ale activității diplomatice în Marea Britanie, cu accent pe componenta bilaterală, printre care recenta semnare la Londra de către miniștrii de externe ai celor țări a Declarației actualizate de Parteneriat Strategic între România și UK, precum și desfășurarea primului Forum Bilateral româno-britanic.

Prima femeie ambasador al României în Regatul Unit, Laura Popescu este în prezent și președintele Women in Diplomacy, o rețea care reunește femeile diplomat din Londra. În acest context, a vorbit despre noua generație de femei ambasador ale României și despre rolul important și contribuția pozitivă a femeilor în diplomație.

Ceremonia de premiere a avut loc la Royal Over-Seas League, fiind acordate zece distincții diplomaților din Londra, pe categorii geografice și tematice. Anul trecut, premiul pentru Diplomatul European al Anului a fost decernat ambasadorului Uniunii Europene în Regatul Unit.

Sursa foto: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord/Facebook

Lasă un comentariu