Recunoaștere internațională pentru fotograful ludușean Levi BAGY

Distribuie pe:

Pentru fotografiile postate, Levi BAGY a primit, zilele trecute, a doua Diplomă de la Academy of the Art of photograpy, a zecea în total (dintre care două săptămânale).

Academy of the Art of photograpy, grup de fotografi cu membri din Europa, în care a fost acceptat de aproximativ o lună, are mai mulți administratori, care jurizează pozele postate în fiecare zi. Primul pas este aprobarea de către unul dintre administratori, pentru a fi vizibilă pe grup fotografia. Apoi, la sfârșitul zilei se jurizează, iar cea mai bună fotografie (sau fotografii) este recompensată cu o Diplomă (care respectă standardul ISO9000, și individualizate cu un număr de ordine - o serie). Fiecare membru poate posta o singură fotografie pe zi. La finalul săptămânii este aleasă fotografia săptămânii (pot fi și mai multe, dacă jurații consideră că sunt foarte bune). Administratorul principal - Igor Abramow, este Doctor în psihologie clinică și criminalistică la Universitatea din Cambridge.

,,Fotografia m-a atras începând din anul 2004, odată cu apariția primelor aparate digitale, când am achiziționat unul și am început să fotografiez tot ce îmi ieșea în cale: flori, insecte, peisaje. Apoi, în anul 2010, mi-am procurat un aparat mai performant, aveam nevoie de el pentru a poza coafurile realizate în salonul soției mele, și de acolo a fost doar un mic pas pentru trecerea la fotografia de evenimente. Cu această ocazie am achiziționat și primul meu aparat foto semiprofesional. Calitatea fotografiilor a crescut odată cu experiența acumulutată și cu ajutorul aparatului mai performant.

În anul 2013 am făcut un curs de fotografie, de 6 luni, la Cluj-Napoca, unde am aprofundat tehnica și am testat și alte genuri de fotografie: fotografia de portret, fotografia macro, fotografia de stradă etc.

Am început să fac mici excursii în zonele din Apuseni și, descoperind frumusețea locurilor, am fost atras de fotografia de peisaj tot mai mult. M-am înscris în mai multe grupuri de fotografie, de unde am învățat foarte multe lucruri, am cunoscut mulți fotografi de peisaj, în special”.

Alături de fiul său, Erik BAGY, în prezent, Levi BAGY participă cu fotografii, în Piața Unirii din Oradea, la o expoziție de grup - “La Conacul”, aflată la cea de-a doua ediție. “Grupul de fotografie ,,La Conacul fotografilor” este unul dintre cele mai active grupuri de Facebook din țară, cu activități și teme zilnice. Este un grup de calitate, cu foarte mulți fotografi buni, de la care am învățat mult la întâlnirile organizate anual. Pot spune că acest grup a fost și rampa mea de lansare, prin intermediul căreia am avut și prima expoziție, în anul 2018, la Făgăraș. Apoi, prin activitatea mea din cadrul acestuia am început să fiu cunoscut încet, încet. Acum am calitatea de “expert al grupului” și încerc să mențin statutul dobândit”, ne spunea Levi BAGY, adăugând că, în pregătire este o nouă expoziție, la Salina de la Ocnele Mari, ce va avea loc în luna iulie.

Letiția Bota

Lasă un comentariu