“Sărbătoarea Rabarbărului” la Saschiz, ediția a X-a

Distribuie pe:

Vecinătatea Femeilor din Saschiz organizează Sărbătoarea Rabarbărului - ediția a X-a, în data 6 mai 2023, între orele 11-15, în centrul localității Saschiz: „Sărbătoarea este o inițiativă locală cu iz de sărbătoare, prin care ne dorim să punem în valoarea multiculturalitatea zonei noastre, patrimoniul material și imaterial și gastronomia. De 10 ani, în prima sâmbătă a lunii mai, acest eveniment atrage mii de turiști în Saschiz. Rabarbărul este o plantă identitară pentru bucătăria locală, pe care mamele, bunicile, străbunicile noastre o foloseau în preparate diverse: gemuri și prăjituri, sosuri sau chiar ciorbe”, informează organizatorii.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc în curtea Bisericii Fortificate din Saschiz, în prezența membrelor Vecinătății, a autorităților publice locale și a invitaților. Prezentator: Ciprian Muntele.

În program: minirecital de muzică populară de pe Tîrnave - Corul Parohiei ortodoxe Saschiz; marșul plăcintelor cu rabarbăr, pe muzică de fanfară, drumeție pe traseul Cetatea de refugiu Saschiz - Via Transilvanica, vizită la Biserica Evanghelică Fortificată din Saschiz; ateliere și jocuri pentru copii, demonstrații de olărit, atelier de educație culinară, atelier de gătit pizza cu sos de rabarbăr, în cuptor de lemne, proiecția filmului „Oamenii Drumului” etc. Muzica de fanfară va anima atmosfera pe durata desfașurării evenimentului.

Vor fi amenajate standuri ale producătorilor, meșteșugarilor și artizanilor locali - brânzeturi, gemuri, siropuri, broderie, răsaduri de flori, săpunuri artizanale s.a.

Intrarea este liberă, însă donațiile sunt încurajate si binevenite pentru că susțin proiectele Vecinătății Femeilor din Saschiz pentru comunitate (Târgurile de Sănătate ș.a.)

Detalii: pe pagina de Facebook a Vecinătății Femeilor din Saschiz https://www.facebook.com/Vecinatatea-Femeilor-din-Saschiz.

Lasă un comentariu