La Liceul Tehnologic “Avram Iancu”, Târgu Mureș, Concursul Județean “Contractul individual de muncă - drepturi și obligații”

Distribuie pe:

Cea de-a doua ediție a Concursului Județean cu tema “Contractul individual de muncă - drepturi și obligații”, parte a Proiectului Județean “Tranziția de la școală la locul de muncă”, a fost organizată, la sfârșitul lunii trecute, de Liceul Tehnologic “Avram Iancu” Târgu Mureș. La activitate au participat elevi din clasa a XI-a, învățământ profesional, din județul Mureș.

La eveniment au fost prezenți, în calitate de invitați, reprezentanți ai instituțiilor partenere: Ghiorghiu Alina - Inspector AJOFM, Giurgiu Anca Mihaela - Secretar General al Camerei de Comerț și Industrie a Județului Mureș, prof. Turc Anca - Inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic, prof. Puiac Elena Cornelia - Inspector de specialitate, prof. Rezi Maria - președinte al Sindicatului din Învățământ “Spiru Haret”.

Concursul a constat în două probe, realizarea unui eseu cu titlul “Starea de bine la locul de muncă” și testul de cunoștințe cu 20 de întrebări, desfășurat pe platforma Kahoot.it. Clasamentul a fost stabilit în funcție de cele două probe, eseul reprezentând 30% și testul Kahoot 70% din punctajul final.

În urma jurizării, pe locul I s-a clasat Halmi Teodora Andreea de la Colegiul Economic “Transilvania”, coord. Prof. Farcaș Maria; Locul II - Pall Casiana Ștefania de la Liceul Tehnologic Târnăveni, coord. Prof. Duma Adriana; Locul III - Berchi Florina Roxana de la Liceul Tehnologic Târnăveni, coord Prof. Duma Adriana; Mențiune I - Vizi Andrei-Flavius de la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, coord. Prof. Feher Cristina; Mențiune II - Pogăcean Denisa- Roxana de la Liceul Tehnologic “Avram Iancu”, coord. Prof. Farkas Andra. Premiile au fost acordate cu sprijinul SC Dürkopp Adler SRL, sponsorul concursului, prin Gândilă Alexandrina.

Toți participanții la concurs s-au dovedit a fi foarte implicați, serioși și conștiincioși, dovadă fiind punctajele obținute și rapiditatea răspunsurilor la testul de cunoștințe.

Proiectul Județean “Tranziția de la școală la locul de muncă” are drept scop inserția absolvenților pe piața muncii prin reducerea muncii fără forme legale, iar printre obiectivele specifice regăsim creșterea competitivității, dezvoltarea cunoștințelor elevilor și angajarea cu forme legale a cel puțin 75% dintre participanții la activitățile proiectului.

Coordonator proiect, prof. Zokorias Carmen-Gabriela

Prof. Feher Virgil-Călin - membru proiect, cu sprijinul conducerii Liceului Tehnologic “Avram Iancu”, dir. Togănel Andreea-Augusta și dir. adj. Bencze Rozalia.

L.B.

Lasă un comentariu